Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Dealer Almere verspreidde menukaarten

aug 21, 2023
menukaart

Almere – Agenten troffen woensdagmiddag in een woning in Almere aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen aan, wat resulteerde in de aanhouding van een 19-jarige bewoner. De politie stuitte op deze zaak door online verspreide menukaarten.

De ontdekking van verdovende middelen

De menukaarten bevatten diverse afbeeldingen van verdovende middelen die vallen onder de strafbare categorieën van lijst 1 en 2 van de Opiumwet. Na grondig onderzoek identificeerden rechercheurs verdachten die vermoedelijk betrokken waren bij de verspreiding van deze menukaarten. Afgelopen woensdag resulteerde deze actie in de arrestatie van een 19-jarige Almeerse man, gevolgd door een huiszoeking. Tijdens de doorzoeking vonden de agenten verschillende kilo’s softdrugs en een beperkte hoeveelheid harddrugs. Deze goederen waren online te koop aangeboden, waaronder XTC-pillen, hashish, MDMA, en andere substanties zoals kamagra, THC-snoepjes en snus.

Geld en luxe goederen

Naast de verdovende middelen werd ook bijna 6000 euro aan contant geld in beslag genomen. Tevens werden diverse luxeartikelen, zoals kostbare kleding, bij de verdachte geconfisqueerd. Zijn auto, die vermoedelijk werd gebruikt voor de handel, is in beslag genomen. De verdachte werd vandaag voorgeleid en de rechter-commissaris heeft besloten zijn voorlopige hechtenis met twee weken te verlengen.

Foto’s: politie.nl