Phenibut poeder

Grapperahaus overweegt alcoholverbod

Geplaatst door

‘Minister Grapperhaus overweegt een algeheel verbod op alcohol en wacht nog op de resultaten van een onderzoek naar de verslavingsgevoeligheid van tabaksproducten voordat hij ook een algeheel verbod zal instellen op tabaksproducten.’

Steeds maar verbieden

Volslagen onzin natuurlijk deze eerste zin en de kop van het artikel. Maar dat is wel wat er steeds gebeurt met producten uit de smartshops. Paddo’s en GHB zijn de bekendste voorbeelden die door een verbod van overheidswege niet meer verkocht mogen worden, maar er zijn de afgelopen tien jaar ontelbaar veel stoffen ook die óf alleen als medicijn verkocht mogen worden (fijn voor de farma) óf ze zijn terecht gekomen op één van de opiumlijsten in het Nederlandse wetboek.

Verbod op Phenibut

En nu is het dan weer prijs, met de media als voorbode van een volgend opkomend verbod op Phenibut. Net als we dachten dat de storm rondom slagroompatronen was gaan liggen (mensen krijgen er volgens de media hersenaandoeningen van, serieus), nu is het weer Phenibut dat moet slachtofferen. Is er dan al een verbod? Nee, maar de geschiedenis leert ons dat de media het voorbereidende werk doet waarna de Tweede Kamer het inkopt en met een verbod komt.

Waarom geen alcohol

Het blijft ons verbazen waarom het zo algemeen geaccepteerd blijft dat het verwoestende alcohol slachtoffers, verslaafden en schade mag blijven berokkenen maar dat stofjes steeds maar weer verboden worden.

Phenibut poeder
Phenibut poeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *