Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nieuwe term: hennepruimdag

apr 5, 2018
Tas met wietWiet (geen hennep!)

De politie gaat weer voor de titel woord van het jaar. Deze keer zetten ze het woord “hennepruimdag” in. Bij voorbaat een kansloze inzet, want de politie ruimt natuurlijk geen hennep, maar cannabis. De verwarring blijft bestaan tussen hennep en cannabis.

Dit is het politiebericht, waarbij we opmerken dat je dus het woordje hennep moet vervangen voor cannabis.

Vandaag zijn tijdens de hennepruimdag door agenten van het districtelijk hennepteam drie woningen in Terneuzen, Rilland en Middelburg binnengevallen. Op basis van (anonieme) tips en daaruit voortvloeiend recherchewerk zijn daar hennepkwekerijen ontruimd.

In totaal zijn 193 planten in beslag genomen en vernietigd. Hiervoor zijn drie verdachten aangehouden. De gemeente wordt van het aantreffen van de kwekerijen in kennis gesteld, zodat ook zij maatregelen kunnen nemen op basis van de Wet Damocles. Politie, Openbaar Ministerie en gemeenten werken nauw samen en geven prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).

Weggehaald en vernietigd

In Terneuzen is in een woning aan de Tholensstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In totaal zijn daar 62 planten weggehaald uit twee kweektenten op de eerste verdieping. Een derde lege kweektent is mogelijk gebruik als droogruimte. Er is niemand aangehouden.
Een 53–jarige man is aan de Vierlingweg in Rilland aangehouden nadat in zijn woning een hennepkwekerij is gevonden. Er zijn 90 hennepplanten weggehaald. Daarnaast is er een laboratorium voor de productie van hasholie in beslag genomen.
Ook in een woning aan de Gerbrandylaan in Middelburg is het raak. Daar zijn 41 hennepplanten en 3,1 kilo gedroogde henneptoppen gevonden op de zolder. Twee bewoners van 53 en 46 jaar zijn aangehouden. Vanwege het brandgevaar heeft energiebedrijf Enduris de gehele meter weggehaald. In alle drie de zaken heeft het energiebedrijf aangifte gedaan, omdat er stroom buiten de meter om is afgetapt.

Bron: politie.nl