Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Tilburg drooggelegd van speed

apr 20, 2023
Speed lab in woning in Tilburg

Tilburg – Arme Brabanders, die moeten het de komende tijd zwaar krijgen want speed is voorlopig helemaal nergens meer te krijgen in de regio. In een woning aan de Juralaan is dinsdag 18 april 2023 namelijk een drugslab aangetroffen. Het lab is ontmanteld, er zijn drie personen aangehouden.

Specialisten aan de hak

Rond 13.45 uur zijn specialistische diensten van de politie een woning aan de Juralaan binnengegaan. Zij waren op zoek naar een verdachte in een lopend onderzoek. In de woning troffen zij drie personen aan, een 50-jarige man uit Gilze, een 52-jarige man uit Tilburg en een 33-jarige man uit Oss. Zij zijn alle drie aangehouden.

Diverse jerrycans

Agenten zagen in de woning diverse jerrycans. Hierop besloten zij de rest van de woning te doorzoeken en zagen zij op zolder een in werking zijnde drugslab waar amfetamine gemaakt werd. In dit lab werd met behulp van chemicaliën amfetamine-olie opgeklopt tot amfetamine-pasta. In totaal zijn een tiental liters amfetamine-olie en verschillende verpakkingen met pasta’s, poeders en pillen aangetroffen.

De drugs zijn meegenomen en het drugslab is door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

Legale speed

Jammer dat de mannen niet wisten dat er ook een legale speed is, maar dat is dan wel weer goed nieuws voor de Brabanders die dit artikel lezen. Die kunnen namelijk voorlopig nergens meer speed kopen dankzij het heldhaftige optreden van de politie daar in Tilburg.

legale speed kopen

Speed in de oorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten sommige militairen, waaronder piloten, gebruik van amfetaminen om hun alertheid en uithoudingsvermogen te verhogen tijdens langdurige missies en gevechten. Amfetaminen zijn stimulerende middelen die het centrale zenuwstelsel beïnvloeden en kunnen helpen om vermoeidheid tegen te gaan en de concentratie te verbeteren.

Luftwaffe

De Duitse Luftwaffe maakte bijvoorbeeld gebruik van een amfetamine genaamd Pervitin, een methamfetamine die in pilvorm werd verstrekt. Pervitin werd aanvankelijk als wondermiddel gezien, maar na verloop van tijd werd duidelijk dat er ernstige bijwerkingen en verslavingsrisico’s aan verbonden waren.

Amerikanen en Britten

Ook geallieerde piloten, waaronder Amerikaanse en Britse piloten, maakten gebruik van amfetaminen zoals Benzedrine. Dit werd verstrekt in pilvorm om hen te helpen wakker en alert te blijven tijdens lange missies, zoals nachtelijke bombardementen.

Gezondheidsrisico’s

Hoewel amfetaminen een aantal voordelen boden in termen van alertheid en uithoudingsvermogen, zijn er ook negatieve bijwerkingen geassocieerd met het gebruik ervan, zoals slapeloosheid, verhoogde bloeddruk, paranoia en verslavingspotentieel. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebruik van amfetaminen door militairen beperkt vanwege de gezondheidsrisico’s en ethische bezwaren.

Foto: politie.nl