Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Waterbasis versus siliconenbasis glijmiddel

dec 14, 2023
BodyLube op siliconen basis

Glijmiddel: een essentieel element voor plezierige seksuele ervaringen. Met de keuze tussen waterbasis en siliconenbasis, kan het selecteren van het juiste type glijmiddel een aanzienlijke invloed hebben op je seksleven. Beide soorten hebben unieke eigenschappen en voordelen. Laten we dieper ingaan op de verschillen tussen glijmiddel op waterbasis en siliconenbasis.

Wat maakt ze anders?

Ingrediƫnten: Glijmiddel op waterbasis bevat water en andere natuurlijke of synthetische ingrediƫnten. Glijmiddel op siliconenbasis daarentegen gebruikt siliconenolie als basis.

Condoomcompatibiliteit: Waterbasis glijmiddel is veilig te gebruiken met condooms, terwijl siliconenbasis glijmiddel condooms kan aantasten en daardoor hun effectiviteit kan verminderen.

Duurzaamheid: Siliconenbasis glijmiddel is duurzamer en droogt minder snel op dan zijn waterbasis tegenhanger, waardoor het minder vaak moet worden aangebracht.

Reiniging: Waterbasis glijmiddel is makkelijker af te wassen met water en zeep. Siliconenbasis glijmiddel vergt vaak speciale reinigingsmiddelen voor volledige verwijdering.

Compatibiliteit met Speeltjes: Sommige seksspeeltjes, vooral die gemaakt zijn van siliconen of rubber, kunnen beschadigen door siliconenbasis glijmiddel, terwijl waterbasis glijmiddel doorgaans veilig is voor gebruik met deze materialen.

Voor- en Nadelen

Het is essentieel om te weten dat elk type glijmiddel zowel voordelen als nadelen heeft. De keuze voor het juiste glijmiddel hangt af van persoonlijke voorkeuren en specifieke behoeften tijdens seksuele activiteiten. Bij twijfel zijn advies en ervaring altijd slimme keuzes om te zorgen dat je het glijmiddel kiest dat het beste bij je situatie past.