Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

5-HTP (5-hydroxytryptofaan) 120 caps

5-HTP is afkomstig uit de zaadjes van de Griffonia simplicifolia plant.

5-HTP, of voluit 5-hydroxytryptofaan, is de voorloper van de belangrijke neurotransmitter serotonine, die verschillende vitale processen in het lichaam reguleert zoals slaap,

€ 44,95
  • Koop er 2 voor € 39,95 per stuk en bespaar 11%
  • Koop er 3 voor € 38,25 per stuk en bespaar 15%
  • Koop er 5 voor € 34,10 per stuk en bespaar 24%
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Natural 5-HTP

Natural 5-htp is afkomstig uit de zaadjes van de Griffonia simplicifolia plant.

Natural 5-HTP, of voluit 5-hydroxytryptofaan, is de voorloper van de belangrijke neurotransmitter serotonine, die verschillende vitale processen in het lichaam reguleert zoals slaap, emotionele stabiliteit en pijngevoeligheid. Een gebrek aan deze neurotransmitter speelt een rol bij een aantal klachten: somberheid, rusteloosheid, en overmatige eetlust.

Bij stressvolle omstandigheden of wanneer hun gemoedstoestand anderszins niet in balans is, grijpen mensen instinctief naar ijs, chocola of andere zoetigheden om meer tryptofaan op te nemen en zo hun serotonineniveau te verhogen. Helaas heb je grote hoeveelheden van deze "luxe goederen" (inclusief hun suikers en calorieën) nodig om iets te merken van een verhoogd serotonine niveau.

Effecten van 5-htp

Ondersteunt de gemoedstoestand en de nachtrust. Studies hebben aangetoond dat door natural 5-HTP het serotoninegehalte in de hersenen wordt verhoogd.
Het nemen van 5-HTP, in de hoedanigheid van een supplement, kan niet alleen je humeur snel verbeteren, maar het vermindert ook je eetlust. Door het rustgevende effect gebruiken veel mensen 5-HTP bij stress-situaties zoals een examen, of om andere gevoelens van onrust te verminderen/verzachten en voor een prettige nachtrust.

Gebruik van 5-htp

Als aanvulling op de voeding, maximaal 3 capsules per dag, tenzij anders voorgeschreven door een arts. Let op: uitsluitend met water of vruchtensap innemen (niet met melk of ander eiwithoudende drank). 
Voor het slapen: inname 30 à 60 minuten voor het slapengaan. 5-HTP wordt veel beter geabsorbeerd van tryptofaan (L-Tryptofaan):
Na inname komt ongeveer 70% in de bloedbaan terecht en vanuit de darm wordt de absorptie van 5-htp niet geremd door andere aminozuren. 5-HTP hoef je niet apart van de maaltijd in te nemen en dit is wel het geval bij tryptofaan. 5-HTP wordt uitsluitend gebruikt voor de synthese van serotonine dit in tegenstelling tot tryptofaan. 5-HTP kan niet worden gebruikt voor de productie van eiwitten (het lichaam verbruikt namelijk een groot deel van L-Tryptofaan voor productie van eiwitten) of worden omgezet in kynurenine en vitamine B3. 5-HTP heeft ook geen transportmolecuul nodig om de bloed- hersenbarrière te passeren waardoor geen moeite heeft om de hersenen te bereiken alwaar het snel wordt omgezet in serotonine.

5-HTP:
5-HTP zorgt voor een ontspannen gevoel
5-HTP draagt bij aan een goede nachtrust
5-HTP verminderd stress 5-HTP

Aanvullende informatie over 5-htp kan je vinden op deze pagina

Meer informatie

Meer informatie
SKU 5htp120
levertijd direct
Inhoud verpakking 120 capsules

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: