Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

5-HTP (5-hydroxytryptofaan) 60 caps

5-HTP is afkomstig uit de zaadjes van de Griffonia simplicifolia plant.

5-HTP, of voluit 5-hydroxytryptofaan, is de voorloper van de belangrijke neurotransmitter serotonine, die verschillende vitale processen in het lichaam reguleert zoals slaap,

€ 24,95
Op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

5-htp, 60 capsules

Natural 5-HTP is afkomstig uit de zaadjes van de Griffonia simplicifolia plant. 
Natural 5-HTP, of voluit 5-hydroxytryptofaan, is de voorloper van de belangrijke neurotransmitter serotonine, die verschillende vitale processen in het lichaam reguleert zoals slaap, emotionele stabiliteit en pijngevoeligheid. 
Een gebrek aan deze neurotransmitter speelt een rol bij een aantal klachten: somberheid, rusteloosheid, en overmatige eetlust. 

Bij stressvolle omstandigheden of wanneer hun gemoedstoestand anderszins niet in balans is, grijpen mensen instinctief naar ijs, chocola of andere zoetigheden om meer tryptofaan op te nemen en zo hun serotonineniveau te verhogen. Helaas heb je grote hoeveelheden van deze "luxe goederen" (inclusief hun suikers en calorieën) nodig om iets te merken van een verhoogd serotonine niveau.

Effecten van 5-htp

Ondersteunt de gemoedstoestand en de nachtrust. Studies hebben aangetoond dat door natural 5-HTP het serotoninegehalte in de hersenen wordt verhoogd. Het nemen van 5-HTP, in de hoedanigheid van een supplement, kan niet alleen je humeur snel verbeteren, maar het vermindert ook je eetlust. Door het rustgevende effect gebruiken veel mensen 5-HTP bij stress-situaties zoals een examen, of om andere gevoelens van onrust te verminderen/verzachten en voor een prettige nachtrust.

Gebruik van 5-htp

Als aanvulling op de voeding, maximaal 3 capsules per dag, tenzij anders voorgeschreven door een arts. Let op: uitsluitend met water of vruchtensap innemen (niet met melk of ander eiwithoudende drank). Voor het slapen: inname 30 à 60 minuten voor het slapengaan.

Waarschuwing bij gebruik van 5-htp

Een overmaat aan 5-HTP, vooral wanneer het met vitamin B6 toegediend wordt, kan ervoor zorgen dat de lever 5-HTP in serotonine om gaat zetten, wat kan resulteren in schade aan de hartkleppen (hartfibrose). Wanneer gecombineerd met een MAOi of SSRI, kan 5-HTP een acuut serotonine syndroom veroorzaken

 • 5-HTP wordt veel beter geabsorbeerd van tryptofaan (L-Tryptofaan): Na inname komt ongeveer 70% in de bloedbaan terecht en vanuit de darm wordt de absorptie van 5-htp niet geremd door andere aminozuren. 
 • 5-HTP hoef je niet apart van de maaltijd in te nemen en dit is wel het geval bij tryptofaan. 
 • 5-HTP wordt uitsluitend gebruikt voor de synthese van serotonine dit in tegenstelling tot tryptofaan.
 • 5-HTP kan niet worden gebruikt voor de productie van eiwitten (het lichaam verbruikt namelijk een groot deel van L-Tryptofaan voor productie van eiwitten) of worden omgezet in kynurenine en vitamine B3. 
 • 5-HTP heeft ook geen transportmolecuul nodig om de bloed- hersenbarrière te passeren waardoor geen moeite heeft om de hersenen te bereiken alwaar het snel wordt omgezet in serotonine.
 • 5-HTP zorgt voor een ontspannen gevoel
 • 5-HTP draagt bij aan een goede nachtrust
 • 5-HTP verminderd stress
 • 5-HTP

Wat is 5-htp?

5-HTP, of 5-hydroxytryptophan, is een stof die wordt gebruikt om stemmingsstoornissen, zoals depressie en angsten, te behandelen. Het wordt geproduceerd in het lichaam aan de hand van de aminozuur tryptofaan en speelt een belangrijke rol bij de productie van serotonin, een stof in de hersenen die bijdraagt aan het reguleren van stemming, slaap, eetlust en pijn.

Er zijn enkele mogelijke voordelen van het gebruik van 5-HTP, hoewel verdere onderzoek nodig is om de effectiviteit en de veiligheid ervan te bevestigen. Sommige mogelijke voordelen van 5-HTP zijn:

 • Het kan helpen om stemmingsstoornissen te verminderen: Sommige onderzoeken suggereren dat het gebruik van 5-HTP kan helpen om de symptomen van depressie en andere stemmingsstoornissen te verminderen.

 • Het kan helpen om slaapproblemen op te lossen: 5-HTP kan helpen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren en om slaapproblemen, zoals slapeloosheid, te verminderen.

 • Het kan helpen om pijn te verminderen: Sommige onderzoeken suggereren dat 5-HTP kan helpen om pijn te verminderen, zoals hoofdpijn en artritis.

 • Het kan helpen om de eetlust te reguleren: 5-HTP kan helpen om de eetlust te reguleren en om obesitas te verminderen.

Aanvullende informatie over 5-htp kan je vinden op deze pagina

Meer informatie

Meer informatie
SKU 5htp60
levertijd direct
Inhoud verpakking 60 capsules

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Verzendpartner:

Betaalopties: