Wapwinkel verkoopt geen producten aan minderjarigen. Dus voor je toegang krijgt: ben je 18 jaar of ouder?

5-HTP (5-hydroxytryptofaan) 30 caps

€ 12,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

5-HTP is afkomstig uit de zaadjes van de Griffonia simplicifolia plant.


5-HTP, of voluit 5-hydroxytryptofaan, is de voorloper van de belangrijke neurotransmitter serotonine, die verschillende vitale processen in het lichaam reguleert zoals slaap,

Natural 5-HTP is afkomstig uit de zaadjes van de Griffonia simplicifolia plant. Natural 5-HTP, of voluit 5-hydroxytryptofaan, is de voorloper van de belangrijke neurotransmitter serotonine, die verschillende vitale processen in het lichaam reguleert zoals slaap, emotionele stabiliteit en pijngevoeligheid.

Een gebrek aan deze neurotransmitter speelt een rol bij een aantal klachten: somberheid, rusteloosheid, en overmatige eetlust. Bij stressvolle omstandigheden of wanneer hun gemoedstoestand anderszins niet in balans is, grijpen mensen instinctief naar ijs, chocola of andere zoetigheden om meer tryptofaan op te nemen en zo hun serotonineniveau te verhogen. Helaas heb je grote hoeveelheden van deze "luxe goederen" (inclusief hun suikers en calorieën) nodig om iets te merken van een verhoogd serotonine niveau.

Effecten van 5-htp

Ondersteunt de gemoedstoestand en de nachtrust. Studies hebben aangetoond dat door natural 5-HTP het serotoninegehalte in de hersenen wordt verhoogd. Het nemen van 5-HTP, in de hoedanigheid van een supplement, kan niet alleen je humeur snel verbeteren, maar het vermindert ook je eetlust. Door het rustgevende effect gebruiken veel mensen 5-HTP bij stress-situaties zoals een examen, of om andere gevoelens van onrust te verminderen/verzachten en voor een prettige nachtrust.

Gebruik van 5-htp

Als aanvulling op de voeding, maximaal 3 capsules per dag, tenzij anders voorgeschreven door een arts. Let op: uitsluitend met water of vruchtensap innemen (niet met melk of ander eiwithoudende drank). Voor het slapen: inname 30 à 60 minuten voor het slapengaan. 5-HTP wordt veel beter geabsorbeerd van tryptofaan (L-Tryptofaan):

Na inname komt ongeveer 70% in de bloedbaan terecht en vanuit de darm wordt de absorptie van 5-htp niet geremd door andere aminozuren. 5-HTP hoef je niet apart van de maaltijd in te nemen en dit is wel het geval bij tryptofaan. 5-HTP wordt uitsluitend gebruikt voor de synthese van serotonine dit in tegenstelling tot tryptofaan. 5-HTP kan niet worden gebruikt voor de productie van eiwitten (het lichaam verbruikt namelijk een groot deel van L-Tryptofaan voor productie van eiwitten) of worden omgezet in kynurenine en vitamine B3.
5-HTP heeft ook geen transportmolecuul nodig om de bloed- hersenbarrière te passeren waardoor geen moeite heeft om de hersenen te bereiken alwaar het snel wordt omgezet in serotonine. Wappen? Geen zorgen meer als je stopt voor de gevreesde dinsdagdip! 5-HTP:

Waarschuwing bij gebruik van 5-htp

Een overmaat aan 5-HTP, vooral wanneer het met vitamin B6 toegediend wordt, kan ervoor zorgen dat de lever 5-HTP in serotonine om gaat zetten, wat kan resulteren in schade aan de hartkleppen (hartfibrose). Wanneer gecombineerd met een MAOi of SSRI, kan 5-HTP een acuut serotonine syndroom veroorzaken

 

5-HTP zorgt voor een ontspannen gevoel , 5-HTP draagt bij aan een goede nachtrust, 5-HTP verminderd stress 5-HTP

Aanvullende informatie over 5-htp kan je vinden op deze pagina

Gebruikerslevel Iedereen
Inhoud verpakking 30 capsules
levertijd direct
Staat in onze smartshop

Klant beoordelingen

Aanbevolen Beoordeling door Erwin
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aanbevolen door de Nederlandse bond van wappers. Echt een product wat iedere wapper verplicht in huis moet hebben om te herstellen na het weekend. Dinsdagdip? No way José! (Geplaatst op 17-12-2010)

Schrijf je eigen review

Alleen ingelogde klanten kunnen een review schrijven. Dus, log in of registreer

getLayout()->createBlock("snippets/products")->toHtml(); ?>
Loading...