Verkeerscontrole Ibiza

Automobilist neemt alle soorten drugs

Geplaatst door

Als je dan drugs neemt, doe het dan goed. Dat dacht een 31 jarig bestuurder tijdens oud en nieuw rond de klok van drie uur. Hij werd staande gehouden wegens roekeloos rijgedrag.

Party eiland Ibiza

Het incident vond plaats in het hart van de drugsscene, party eiland Ibiza. In de hoofdstad reed de bestuurder in de buurt van de haven vrij roekeloos toen hij werd opgemerkt door de politie. Die lieten de nam stoppen en namen eerst een blaastest af en de bestuurder bleek niet gedronken te hebben.

Getest

Maar de dienders hadden nog een troef achter de hand; een speekseltest. En toen die werd afgenomen konden de agenten hun ogen niet geloven. De drugstest toonde positief op alle mogelijke drugs die de politie kan detecteren.  De speekseltest wees uit dat de man onder meer cannabis, crystal meth, amfetamine, cocaïne en opiaten tot zich had genomen.

Nog meer drugs

Toen de auto werd doorzocht, vonden agenten ook nog eens 20 roze en 6 paarse pillen, twee zakjes wit poeder en een zakje met 0,15 gram bruin poeder, vermoedelijk heroïne. De afgenomen bloedproef zal aan moeten tonen hoeveel de man van elke drugs tot zich had genomen voordat hij het lef had om een auto te gaan besturen. Al is het maar een rots in de Middellandse Zee, er rijden ook andere onschuldige verkeersdeelnemers.

Straf

De automobilist krijgt een boete van € 1.000, zes strafpunten op zijn rijbewijs en een mogelijke gevangenisstraf van maximaal zes maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *