Beleggen in planten blijkt lucratief

Nu in Noord-Amerika de handel in cannabis- en cannabis gerelateerde producten steeds meer wordt vrijgegeven speelt ook geld een belangrijke rol. Met name de handel in cannabis geschikt voor medische doeleinden groeit snel.

Stijgende beurskoersen

De aandelen in marihuana kennen de laatste tijd flink stijgende beurskoersen. Zo kwam kort geleden het nieuws dat Constellation Brands, de nummer drie op de Amerikaanse biermarkt 4 miljard dollar pompt in Canopy Growth (WEED). Onder andere door deze investering wint de markt voor wiet snel aan legitimiteit. Maar is er wat te verdienen als je niet direct betrokken bent?

Booming cannabismarkt

Er zijn al 30 staten in de states waar het product volstrekt legaal is voor medisch gebruik en in acht staten is het ook voor recreatief gebruik legaal. De Noord-Amerikaanse cannabismarkt is booming nu steeds meer Amerikaanse staten het product legaliseren voor medisch en recreatief gebruik. In de cannabis branche gaat het om serieuze bedragen in Amerika: 6,7 miljard dollar vorig jaar en de groei zit er nog goed in.

75 miljard dollar in 2030

Na de Verenigde Staten is ook in Canada de productie en handel in Cannabis legaal en de samenwerking tussen de twee landen komt de beurs alleen maar ten goede. De totale markt voor cannabis en cannabis gerelateerd producten zou volgens onderzoek wel eens kunnen groeien tot $ 75 miljard in 2030.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *