Ayahuasca recepten

Recepten Ayahuasca

Een ayahuasca brouwsel maken is iets dat je niet zomaar even doet zoals je een biefstukje bakt. Het maken van Ayahuasca is een ritueel op zich dat veel tijd, geduld, kennis van zaken en zorg vraagt. Voor wie de mogelijkheid overweegt, tonen we je enkele bereidingsmethodes.

Alle benodigde ingrediënten zijn online te bestellen bij Wapwinkel.

NATEMA RECEPT VAN DE SHUAR

De Shuar sjamanen (uwishin) splijten een 1-tot-2-meter-lang stuk Banisteriopsis caapi stam in kleine strips. Ze plaatsen de strips, samen met enkele liters water, in een pot. Dan worden er bladeren van Diplopterys cabrerana aan toegevoegd, alsmede bladeren van een Herrania-soort, Ilex guayusaHeliconia stricta, en een ongeïdentificeerde Malpighiaceae die bekend staat als mukuyasku. De resulterende mixtuur wordt gekookt totdat het merendeel van het water is verdampt en er stroperige vloeistof overblijft. De Kamsá, Inga, en Secoya maken vergelijkbare bereidingen.

B. CAAPI & M. HOSTILIS RECEPT – DOOR EEN ANONIEM LID VAN HET EROWID FORUM

Het gebruik van Banisteriopsis caapi in dit recept berust op de vooropstelling dat a) een brouwsel van B. caapi en (meestal) P. viridis het traditionele Zuid-Amerikaanse brouwsel is, b) vooral de caapi is belangrijk, aangezien traditioneel de caapi zelf als ‘ayahuasca’ wordt beschouwd, terwijl de DMT-bevattende planten simpelweg hulpmiddelen zijn, en c) de caapi en de ervaring die het teweegbrengt is geleidelijker, veiliger, en ‘wijzer’ dan die van Peganum harmala (syrian rue). B. caapi is minder onvoorspelbaar en beheersbaar, een betrouwbaardere en ervaren leraar.

Nadat je je over je intenties hebt gebogen, onderzoek heb verricht, en het vereiste dieet hebt gevolgd, verzamel dan:

Als je op het product klikt dan kom je op de juiste plek in de webwinkel.

Stappen

 1. Wikkel de caapi in een handdoek of theedoek en sla er met een hamer op totdat het vermalen is. Vermaal de mimosa met een koffiemolen of vijzel.
 2. Doe de mimosa, een theelepel azijn, en ongeveer een liter water in een pan.
 3. Doe de caapi en een vergelijkbare hoeveelheid water en azijn in een andere pan.
 4. Laat het 2-3 uur sudderen, of totdat het waterpeil laag wordt. Vermijd koken — het moet net koel genoeg zijn dat het niet bubbelt. Spreek je intenties uit naar het brouwsel terwijl het brouwt; luister naar de geluiden die het maakt. Laat het niet zonder toezicht achter; zet het fornuis uit als je iets anders gaat doen.
 5. Terwijl je de mimosa en caapi gescheiden houdt, giet je beiden af door een doek (bijv. een T-shirt) totdat het brouwsel helder wordt, waarschijnlijk 4 of 5 keer. (Een perfecte methode voor makkelijk afgieten is een T-shirt over een lege pot tapen, zodat beide handen vrij zijn voor het gieten. Het T-shirt zal snel verstopt raken, dus voor iedere keer dat je afgiet moet je een nieuw stuk ervan gebruiken.) Doe de mimosa tea in een pot voor mimosa, de caapi in een pot voor caapi, en kook beide in; breng het niet volledig aan de kook.
 6. Herhaal stap 2-5 drie keer terwijl je de mimosa en caapi gescheiden blijft houden. Het plantmateriaal moet in totaal drie keer met nieuw water en azijn gekookt worden; de gebrouwde/afgegoten thee wordt gescheiden bewaard en ingekookt op lage temperatuur terwijl je de tweede en derde aftreksels maakt. Deze methode vereist vier potten/pannen, tenzij je het uitspreidt over meerdere nachten.
 7. Je hebt nu een pot waar drie ingekookte mimosa-aftreksels zitten, en ook een pot met hetzelfde van caapi. Een dosering moet niet kleiner zijn dan een half kopje en niet meer dan een kopje. (Minder geconcentreerde brouwsels smaken beter, maar je hebt er wel meer van nodig.) Doe ze ‘s nachts in de koelkast.
 8. De volgende dag haal je voorzichtig de mimosa uit de koelkast. Giet de vloeistof af door een t-shirt; vermijd het verstoren van het sediment (de slurrie op de bodem van de pot. Je hebt dit niet nodig. Doe dit NIET met de ingekookte caapi thee; als je ‘m goed hebt afgegoten, dan zou je thee aardig helder moeten zijn. Het moet helder zijn als je ‘m verhit, en een paarse kleur krijgen, zoals rode wijn.
 9. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je ervoor kiezen om de mimosa en caapi tegelijkertijd te drinken of de mimosa na de caapi. Schud/roer de caapi om ervoor te zorgen dat eventueel aanwezig sediment in de thee zit en niet op de bodem van de pot. Verhit de thee en drink het terwijl het warm is.

Het wordt aanbevolen dat er voor iedereen twee doseringen worden gebrouwd. Als je de thee niet binnen kan houden en vroegtijdig overgeeft, dan heb je nog een dosering die je kan drinken.

Wees dankbaar voor de ervaring, onafhankelijk van hoe het loopt. Er zijn altijd lessen om geleerd te worden, of het nou “werkt” of niet, of je nou een “goede” of “slechte” trip hebt.

Dit is een stukje ingewikkelder dan sommige recepten die syrian rue gebruiken, maar de echte liaan gebruiken in plaats van de syrian rue is echt de moeite. Het is een stukje duurder, maar toch het geld waard; zelfs met B. caapi kost een dosering minder dan veel andere hallucinogenen.

 • Aantekening 1 – Vijftig gram P. viridis bladeren kan worden gebruikt in plaats van mimosa. Als je dit doet, dan moet je de drie gecombineerde P. viridis-aftreksels in de koelkast bewaren tot de volgende dag in plaats van meteen inkoken.
 • Aantekening 2 – Zorg ervoor dat de potten/pannen van staal zijn — geen aluminium en ABSOLUUT geen Teflon. Nadat je een aftreksel hebt voltooid (stap vijf), kun je de gebrouwde thee inkoken terwijl je de resterende aftreksels maakt; echter, als je geen vier potten/pannen hebt, is het mogelijk om alles in één pan te doen. De caapi en mimosa kunnen gecombineerd worden in één pan tijdens het brouwen en inkoken. Als je het op deze manier doet, moet je het brouwen uitspreiden over meerdere nachten; het inkoken moet plaatsvinden NADAT het sediment ‘s nachts bezinkt in de koelkast, zoals in stap acht. Je kan de mimosa inkoken en het sediment afgieten nadat je het in de koelkast hebt laten staan zonder dat het de kwaliteit van de thee beïnvloedt; dit kan je niet doen met caapi.
 • Aantekening 4 – Van onze oplettende lezers over witte azijn: “gebruik GEEN wijnazijn of pruimenazijn. We denken dat dit tyrosine bevat, wat problemen kan veroorzaken. We gebruikten wijnazijn voor onze thee en kregen last van onze maag.”

 

NOG EEN RECEPT

Dit recept circuleert op het internet en is waarschijnlijk ontwikkeld vanuit recepten uit Ecuador en noordelijk Peru.

 • 50 gram verse B. caapi liaan per persoon.
 • 85 gram verse P. viridis bladeren per persoon.
 1. De ayahuasca-liaan wordt grondig verpulverd en beurtelings tussen lagen P. viridis bladeren in een roestvrijstalen of aardewerken pot/pan, en bedekt met water.
 2. Het brouwsel wordt 4 uur zachtjes gekookt.
 3. De vloeistof wordt afgegoten en opgevangen.
 4. De pot wordt gevuld met vers water, en hetzelfde plantmateriaal wordt wederom 4 uur zachtjes gekookt.
 5. De vloeistof wordt wederom afgegoten en opgevangen.
 6. Het plantmateriaal kan je nu bij het tuinafval doen.
 7. Beide hoeveelheden van de vloeistof worden gecombineerd en zachtjes gekookt, zodat de ayahuasca meer geconcentreerd wordt, totdat er een drinkbare hoeveelheid per dosering overblijft.
 8. Terwijl het verdampen en inkoken plaatsvindt, moet je ervoor te zorgen dat de ayahuasca niet te hard kookt, aangezien dit degradatie van de actieve ingrediënten veroorzaakt, naast caramelisatie van de suikers in de drank, waardoor het brouwsel uiteindelijk dik wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *