Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Berg met drugs in auto aangetroffen

jun 4, 2021

Woensdagmiddag 2 juni zag een agent twee personen grote zakken wiet in een kofferbak leggen. Hij heeft hen gevolgd tot de Belgische grens, waarna zij aangehouden zijn. Uiteindelijk bleek er nog meer drugs in hun auto te liggen.

Groene planten

De agent was rond 12.30 uur op de Lelystraat, toen hij een 22-jarige man en 29-jarige vrouw twee grote zakken met groene planten in de kofferbak zag laden. Het vermoeden bestond dat dit wiet zou zijn. De agent heeft het voertuig waarin de twee zaten gevolgd richting Hazeldonk.

Doorzocht

Ter plaatse hebben agenten de auto doorzocht en troffen zij diverse zakken met hennep aan. In totaal bleek het om 2 kilo wiettoppen te gaan. Verder bleken zij ook ruim 200 XTC-pillen, ruim 100 gram amfetamine en 20 gram ketamine bij zich te hebben. Alle goederen zijn in beslag genomen. De twee verdachten uit Raamsdonkveer zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Bron: politie.nl

Raadsel

Van de redactie: het is ons een raadsel waarom de agent alleen was, maar ook waarom hij bij de verdenking van een strafbaar feit niet meteen heeft gehandeld. Waarom was het nodig om de verdacht eerst een kwartier te achtervolgen helemaal naar Hazeldonk om daar pas in actie te komen? Rare snuiters daar bij de politie in Breda.