Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Boze rook, wat is dat nu eigenlijk?

feb 5, 2019
Boze rook

Boze Rook, dat ook doorgaat onder de naam Moonlight en Spice, moet doorgaan voor een alternatief van cannabis. Maar in werkelijkheid is het puur vergif en kankerverwekkend.

Het is in werkelijkheid een synthetisch product dat al een paar keer werd getest (zie: Drugs Informatie en Monitoring Systeem). Grote rotzooi dus waar je heel heel ver van uit de buurt moet blijven als je een klein beetje om je eigen gezondheid geeft.

Geen kruidenmengsel

Het product ziet er wel een beetje uit als een kruidenmengsel en verkopers beweren vaak dat het dat ook is. Vooral Salvia wordt als ingrediënt genoemd, terwijl dat niet waar is. Bovendien ruikt het ook helemaal niet zoals cannabis. Het product kent zijn oorsprong in landen met een streng drugsbeleid waar wiet bezit/handel zwaar gestraft wordt, omdat synthetische wiet vaak niet onder een drugswet valt.

Populair bij swingers

Opmerkelijk is dat het vooral in de swingerswereld aan populariteit wint, terwijl Nederlanders over het algemeen druk bezig zijn met hun gezondheid. Gebruikers informeren zich slecht en gaan slechts af op de eigenschap dat het een libido verhogend product is. Maar intussen gebruiken ze een kankerverwekkend product.

Boze rook is schadelijk

Er zijn nogal wat verschillende producten op de markt die allemaal onder verschillende namen worden aangeboden, maar allemaal synthetische cannabis bevatten. Vanwege de sterkte wordt synthetische cannabis ook in verband gebracht met psychoses.

Risico op lichamelijke verslaving

Verder is er een risico op een sterke lichamelijke verslaving en wordt het in verband gebracht met dna-schade en een verhoogd risico op kanker. Verdere lange termijn effecten van synthetische cannabis zijn grotendeels nog onbekend. Tot slot zijn er ernstige gezondheidsincidenten in het buitenland geweest. Gewoon heel ver vandaan blijven dus van die Boze Rook en lekker echte cannabis blijven roken of verdampen.

Voldoet niet aan de wet

De makers proberen de wet te omzeilen door op de achterkant te vermelden dat het niet geschikt is voor menselijke consumptie. Bovendien staat er op de verpakking dat het uit diverse gedroogde kruiden en bloemen bestaat, maar onduidelijk is welke dat dan wel niet zijn. Het is dus niet de vraag óf het product uit de handel zal worden genomen, maar wanneer.