Boze rook, wat is dat nu eigenlijk?

Boze Rook, dat ook doorgaat onder de naam Moonlight en Spice, moet doorgaan voor een alternatief van cannabis. Maar in werkelijkheid is het puur vergif en kankerverwekkend.

Het is in werkelijkheid een synthetisch product dat al een paar keer werd getest (zie: Drugs Informatie en Monitoring Systeem). Grote rotzooi dus waar je heel heel ver van uit de buurt moet blijven als je een klein beetje om je eigen gezondheid geeft.

Geen kruidenmengsel

Het product ziet er wel een beetje uit als een kruidenmengsel en verkopers beweren vaak dat het dat ook is. Vooral Salvia wordt als ingrediënt genoemd, terwijl dat niet waar is. Bovendien ruikt het ook helemaal niet zoals cannabis. Het product kent zijn oorsprong in landen met een streng drugsbeleid waar wiet bezit/handel zwaar gestraft wordt, omdat synthetische wiet vaak niet onder een drugswet valt.

Populair bij swingers

Opmerkelijk is dat het vooral in de swingerswereld aan populariteit wint, terwijl Nederlanders over het algemeen druk bezig zijn met hun gezondheid. Gebruikers informeren zich slecht en gaan slechts af op de eigenschap dat het een libido verhogend product is. Maar intussen gebruiken ze een kankerverwekkend product.

Boze rook is schadelijk

Er zijn nogal wat verschillende producten op de markt die allemaal onder verschillende namen worden aangeboden, maar allemaal synthetische cannabis bevatten. Vanwege de sterkte wordt synthetische cannabis ook in verband gebracht met psychoses.

Risico op lichamelijke verslaving

Verder is er een risico op een sterke lichamelijke verslaving en wordt het in verband gebracht met dna-schade en een verhoogd risico op kanker. Verdere lange termijn effecten van synthetische cannabis zijn grotendeels nog onbekend. Tot slot zijn er ernstige gezondheidsincidenten in het buitenland geweest. Gewoon heel ver vandaan blijven dus van die Boze Rook en lekker echte cannabis blijven roken of verdampen.

Voldoet niet aan de wet

De makers proberen de wet te omzeilen door op de achterkant te vermelden dat het niet geschikt is voor menselijke consumptie. Bovendien staat er op de verpakking dat het uit diverse gedroogde kruiden en bloemen bestaat, maar onduidelijk is welke dat dan wel niet zijn. Het is dus niet de vraag óf het product uit de handel zal worden genomen, maar wanneer.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

3 gedachten over “Boze rook, wat is dat nu eigenlijk?

 • 14 juli 2019 om 20:12
  Permalink

  Boze rook maakt mijn relatie kapot. Mijn vriend rookt er ne ganse dag. Daar ligt hij dan in de zetel. Eens uitgewerkt begint hij weer. Hij heeft geen zin meer om weg te gaan en voor vele dingen geen zin meer. Sociale en seksleven zijn kapot.Het is of hij op zijn eigen eilandje leeft Mijn kleinkinderen lopen hier wel rond hè. Hij doet niks meer. Tis Boze rook weg of ik. Is geen leven meer. Ze zouden dat niet meer mogen opsturen. Tis een hels middel die heel veel kapot maakt en dit op alle vlakken.

  Beantwoorden
  • 4 augustus 2019 om 11:11
   Permalink

   Is boze rook eigenlijk legaal in België ?

   Beantwoorden
  • 23 juli 2020 om 06:02
   Permalink

   Ik ben het volledig met u verhaal eens…..klote zooi psychose en veel meer shit…
   Waarom mogen ze dit verkopen… Mijn relatie is ook kapot door deze shit…. Mijn vrouw rookt dit ook…. Maar ik kan zo ook niet verder… Bedankt….boze shit

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *