Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Celstraf voor GHB en speed

feb 24, 2021
ghb

Een blanco strafblad hielp niet voor een inwoonster uit het Friese Harkema (25) drie maanden de cel in wegens het bezit van meer dan 300 gram GHB en ruim 2 gram speed. De vrouw was niet ter zitting verschenen en werd daarom bij verstek door de politierechter veroordeeld.

Politiecontrole

De vrouw zat in een auto die op 8 oktober vorig jaar in Rottevalle door de politie langs de kant van de weg werd gezet. Bij controle door de politie bleek dat het voertuig niet was verzekerd. Tevens stonden de inzittenden bekend als drugsgebruikers bij de politie en dat was de aanleiding om het voertuig te doorzoeken.

Drugs

Onder de bijrijdersstoel werd drugs aangetroffen. De verdachte verklaarde dat ze GHB en de speed net had gekocht bij haar dealer in Drachten. De vrouw was tot dan toe onbekend bij politie en Justitie. Een poging van de reclassering om een rapport over de achtergronden en omstandigheden op te maken mislukte, de Harkemase reageerde niet op de uitnodiging.

Drie maanden cel

Er werd door de officier van justitie drie maanden cel geëist. De rechter was de moeilijkste niet en nam de eis van de officier 1 op 1 over. De hoeveelheid aangetroffen drugs duidde volgens de rechter niet op een gebruikershoeveelheid maar op een handelshoeveelheid.