Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Coca plant, leuk voor in de vensterbank of tuin

Coca plant

Een echte coca plant in huis! Gewoon omdat het kan. En nu niet meteen denken dat je de Nederlandse El Chapo gaat worden, want voor een beetje cocaïne heb je haast een voetbalveld vol met coca planten nodig. Maar je kunt de bladeren wel gebruiken, dat vertellen we je zo.

Zuid Amerika

In Zuid-Amerika werd en wordt het blad van de cocaplant gekauwd, of er wordt thee van getrokken om actiever te worden en om het hongergevoel te onderdrukken. De plant heeft vrij dik en klein blad, crème bloemetjes en rode besjes.

Cocaïne productie

De Coca-plant wordt zoals we allemaal weten ook gebruikt om cocaïne te produceren. Dit echter een zeer ingewikkeld en langdurig proces. Bovendien heb je enorme hoeveelheden bladeren nodig voor je een beetje coke kunt maken. Voor één gram cocaïne heb je 400 gram aan cocabladeren nodig.

E coca

We leveren op bestelling de E. coca var. Coca. Heel soms is de E. novogranatense verkrijgbaar, maar die is een heel stuk duurder. Hoe groter de plant is, des te eerder gaat ze in bloei en bessen geven waardoor je weer nieuwe planten kunt kweken. De plant die je geleverd krijgt is afhankelijk van de grootte geprijsd.

Coca plant maten

Dit is er mogelijk: “kleine plant”: 5-7 maanden, “M plant”: 7-9 maanden, “L plant”: 9-12 maanden, “XL plant”: 12-15 maanden, “XXL plant”: 15-24 maanden, “Capitool plant”: 2-3 jaar en “Metropool plant”: minimaal 5 jaar oud. Kweek je liever vanaf zaad? Hier kan je coca zaden bestellen.

Zeer kwetsbare plant

Cocaplanten zijn extreem kwetsbaar en het is dan ook niet eenvoudig om ze te kweken en in leven te houden. Zorg er voor dat je de juiste standplaats vindt en dat je de verzorgingsinstructies strikt opvolgt.

Door het verzenden en de verandering van omgeving krijgt de plant flinke stress dat kan resulteren in bladval. Wij geven geen enkele, maar dan ook echt geen enkele garantie op deze planten!

Op bestelling

Na je bestelling nemen wij contact op met de kweker die de plant dan naar ons stuurt. Wij houden geen voorraad omdat we dan ook de verzorging van de nog niet verkocht coca planten op ons moeten nemen en daar hebben we niet de tijd en ruimte voor.

Gebruik coca bladeren

Het meest voorkomende gebruik van coca bladeren is door er op te kauwen. Er worden een aantal verse blaadjes in de mond gestopt die gekauwd worden tot een prop of pruim in de mond.De pruim wordt meestal tussen wang en tandvlees geplaatst. Zo’n pruim hou je wel twee à drie uur in je mond. Om het vrijkomen van de coke uit het blad te bevorderen wordt aan de pruim een klein beetje as van verbrande plantenstengels of gemalen schelpen toegevoegd.

Zo doe je dat

Dat kan je doen door met een vochtig stokje dat je in een mengsel van as of schelpen hebt gedoopt. Wat aan het stokje blijft hangen wordt dan aan de cocapruim in de mond toegevoegd. Het sap dat het bij het kauwen vrijkomt wordt ingeslikt. Via de maag komt de cocaïne dan in het bloed terecht. De uitgekauwde bladeren worden uiteindelijk uitgespuugd. De cocaïne dempt honger-, dorst-, koude-, en vermoeidheidsignalen van het lichaam.

Medicinaal gebruik

Uit een in 1978 gedaan  onderzoek is gebleken dat cocabladeren kunnen worden gebruikt tegen overgewicht en om het lichaam in optimale conditie te brengen. Ditzelfde onderzoek stelt dat cocabladeren niet verslavend zijn. De energiehuishouding wordt normaal gesproken uitgevoerd door de glycolyse; het verbranden van bloedsuikers. Doordat dit mechanisme wordt stopgezet na het kauwen op cocabladeren, schakelt het lichaam over op lipolyse; het verbranden van vetten. Dat is de reden dat cocabladeren kunnen worden gebruikt om af te vallen; een mooie medicinale toepassing.

Werkzame stof 

De werkzame stof van de coca plant werd in 1855 voor het eerst geisoleerd door Duitse scheikundige Friedrich Gaedcke. Hij noemde het ‘Erythroxyline‘.

Coca plant bestellen

Je kunt de coca plant bestellen en aan de slag met een paar dagen. Hou wel rekening met enige levertijd. Voor slechts € 34,95 zijn de kleintjes te koop, maar als je liever meteen een grotere plant in huis wilt halen dan kan dat ook. We kunnen ze leveren tot aan complete struiken van wel 2 meter hoog. Die laatste vervoeren we overigens met speciaal transport want dat gaat niet lukken met PostNL.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

2 gedachten over “Coca plant, leuk voor in de vensterbank of tuin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *