Debat van Laarhoven laat koppen rollen

De dag des oordeels kwam voor Johan van Laarhoven op 23 juli 2014 toen hij samen met zijn vrouw Tukta werd opgepakt in Thailand op aangeven van de Nederlandse overheid. En het verantwoordelijke Ministerie, dat nu valt onder Grapperhaus, werd keihard op haar punt gezet door de Nationale ombudsman.

Geen enkele steun

Johan en Tukta ontvingen op wat sympathisanten na geen enkele steun tot nog toe tijdens hun onmenselijke detentie in de hel van Bangkok. De overheid heeft het kennelijk niet zo hoog op met mensenlevens en laat bewust een Nederlands staatsburger wegrotten in een gevangenis in Thailand.

Debat over bevindingen

Nu de Nationale Ombudsman de volgende conclusie trok,

De Nationale ombudsman oordeelt dat het Openbaar Ministerie (OM), het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nederlandse politie onzorgvuldig hebben gehandeld, nadat bleek dat de Thaise autoriteiten niet op het gewenste moment gevolg zouden geven aan de uitvoering van een rechtshulpverzoek. Van Zutphen: “Er is niet goed afgewogen of de gekozen middelen in evenredige verhouding stonden tot het beoogde doel.”

is het tijd voor een debat om Grapperhaus op het matje te roepen. In principe lijkt er maar één mogelijkheid voor de Minister om de zeer grove fout die zijn Ministerie heeft gemaakt goed te maken. En dat is alles in het werk stellen om voormalig coffeeshophouder Johan en Tukta naar Nederland te halen. Weg uit die mensonterende cel waar ze uitsluitend zitten door de schuld van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (tegenwoordig Veiligheid en Justitie).

Verdediging voorspelbaar

De verdediging van Grapperhaus zal volledig voorspelbaar zijn. De Thaise overheid is na de rechtszaak en het hoger beroep om onbegrijpelijke reden in cassatie gegaan. Een cassatie waaruit uiteindelijke geen hogere straf kan worden opgelegd, dus volkomen zinloos. En zolang de zaak onder de hamer is kan er geen gratie worden verleend of om uitlevering worden verzocht.
Grapperhaus zal zeggen dat het hem spijt – niet met zoveel woorden natuurlijk – en dat hij de zaak scherp in de gaten gaat houden en doet wat er binnen zijn mogelijkheden ligt.

Hopen op een pitbull

Wat Tukta en Johan nodig hebben nu is een echte pitbull tijdens het debat die zich vastbijt totdat Grapperhaus de toezegging doet om op het allerhoogste niveau achter de schermen te regelen dat er een vliegtuig komt dat de beide in Thailand gedetineerden naar Nederland komen.

25 april is het hammertime

Op 25 april 2019 is het debat om 15:20 gepland.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.