GHB recept

Voorwoord: het bezit van-, de handel in- en de productie van GHB is in Nederland strafbaar gesteld in de Opiumwet I. Er staan zware straffen op dit vergrijp. Het onderstaande recept is uitsluitend bedoeld ter educatie en geciteerd van een bericht in het forum van Partyflock.

Educatief

Alle gegeven informatie is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld om thuis uit te proberen! Deze website is niet aansprakelijk voor eventuele (gezondheid)schade, ontstaan door het verkeerd uitvoeren hiervan. of het gebruik van het middel dat ontstaat na productie. Het uitvoeren van deze synthese is geheel op eigen risico!

Het recept werd door ons gevonden op de website Partyflock. En we citeren het bericht:

Benodigdheden:

• een niet te grote RVS pan ter grote van een steelpannetje (geen ander soort pan, dan lossen er metaal deeltjes op in je GHB = erg ongezond)
• een maatcilinder of iets waar je vloeistoffen in milliliters kunt afmeten
• een hitte bestendige roerstaaf, om mee te roeren
• een trechter
• een thermometer (geen kunststof) die kan meten tot 200º C (niet perse nodig)
• een 500 ml spuitfles, om de NaOH in op te lossen en later mee toe te voegen
(of iets anders, maar het liefst geen glas of metaal)
• 120 ml GBL
63 gram NaOH
pH papiertjes
• 2 flessen gedemineraliseerd water
• citroenzuur of azijn

Werkwijze:

1) Maak alles eerst goed schoon voor je begint.

2) Plaats de pan op het gasfornuis en giet de GBL (120 ml) in de pan, giet in het flesje waar de GBL in zat gedestilleerd water tot ongeveer 0,5 cm hoog (niet meer), draai de dop erop, goed schudden en giet dat ook in de pan.

3) Draai de dop van de spuitfles en giet hier 160 ml gedestilleerd water in

4) Los nu in hele kleine beetjes de NaOH korrels (63 gram) op in het water in de spuitfles. Giet per keer iets van 10 tot 15 korrels in de spuitfles en blijf netzo lang schudden tot dit is opgelost en voeg dan weer een nieuwe hoeveelheid toe. Let op: tijdens dit oplossen wordt het water erg warm (wel 70º C) Zou je alles er in een keer bij gieten, dan kan het water zelfs gaan koken, let dus goed op! Als alles is opgelost, schroef dan de dop weer op de spuitfles.

5) Zet nu het vuur onder de pan aan op laag en doe ook meteen de afzuigkap aan, er komen niet zulke lekkere dampen af! Blijf nu voorzichtig verwarmen tot de temperatuur op 100º C is aangekomen, dit kun je zien op je thermometer of op het moment dat er in de GBL kleine bubbeltjes ontstaan (dit is het kleine beetje water dat begint te koken) Heb je geen thermometer, laat dit dan eerst ongeveer 5 minuten bubbelen, alvorens verder te gaan.

6) Pak de spuitfles en spuit er voorzichtig wat van de NaOH oplossing bij, als het goed is begint het nu heftiger te koken dan eerst, is dit niet het geval dan heb je of niet verwarmd tot 100º C of je chemicaliën zijn niet goed. Pak de RVS vork of lepel en begin goed te roeren, totdat het niet meer zo erg bubbelt. Je kunt nu het gas uitdoen, de reactie maakt nu zijn eigen warmte. Blijf de NaOH oplossing uit de spuitfles steeds in kleine beetjes toevoegen, terwijl je de inhoud van de pan ook goed blijft roeren.

7) Als de gehele inhoud van de spuitfles erbij zit, pak dan de pH papiertjes. Doop de achterkant van de RVS vork of lepel in de oplossing en breng zo een drup op een van de pH papiertjes. Is de pH al ongeveer 7, dan hoef je verder niets te doen, is deze hoger dan 7, dan moet deze eerst weer naar 7 worden teruggebracht, dit wordt gedaan met de citroenzuur of azijn. Druppel netzo lang azijn of citroenzuur (vast of vloeibaar) toe tot de pH weer ongeveer op 7 uitkomt.

Het nadeel van azijn is dat de al niet te best smakende GHB, ook nog een azijn smaakje krijgt, citroenzuur daarin tegen smaakt veel beter.

Nu gaan we het mengsel zuiveren, van eventueel nog aanwezige GBL, dit doen we door het bij een temperatuur van 150º C eruit te laten koken. Laat de oplossing netzo lang bij 150º C koken tot het (bijna) niet meer bubbelt, voor mensen zonder thermometer; blijf de oplossing netzo lang verwarmen tot hij (bijna) niet meer bubbelt (ga uit van ongeveer een uur). Blijf de oplossing ondertussen goed roeren! Let goed op en zet het gas niet te hoog, het kan aanbranden. Je zult duidelijk zien dat de oplossing dikker en stroperiger wordt en misschien zullen er aan de rand van de pan wat witte kristallen ontstaan; ja dat is de GHB! Als de oplossing stopt met bubbelen heb je pure, gesmolten GHB over in je pan. (± 198 gram)

9) Breng de overgebleven hoeveelheid gedestilleerd water aan de kook in de magnetron of een andere pan en giet hier een kleine hoeveelheid van bij de gesmolten GHB (geen koud water, want dan wordt het keihard in je pan en ben je een uur bezig dit weer op te lossen) om het weer minder stroperig te maken, goed roeren dus! Giet dit nu in de inmiddels lege gedestilleerd water fles. Giet nog wat van je kokend water in de pan waar de GHB in zat om deze na te spoelen en giet dit daarna ook in de fles bij de rest. Vul nu de fles aan met de rest van het kokende water tot je op 1 liter zit, van tevoren e.v.t. een streepje op zetten. Als het water niet toereikend is, vul dan aan met het gedestilleerde water uit de tweede fles (hoeft niet warm te zijn). Je hebt nu vloeibare GHB met een concentratie van ongeveer 1 gram per 5 ml ? ongeveer 1 gram per buisje, afhankelijk van de grootte van je buisje. Wil je een hogere concentratie GHB dan moet je minder water toevoegen, bijv 2 gram per 5 ml ? (198/2)*5 = ± 500 ml gedestilleerd water toevoegen, enz.

10) Zet een doodskop of iets dergelijks op de fles, zodat niet iemand per ongeluk een grote slok neemt en naar het ziekenhuis moet. En uiteraard dient het buiten het bereik van kleine kinderen te worden opgeborgen. Spoel ook al het gebruikte materiaal goed af met voldoende warm water.

Einde citaat.

Hoeveel GHB kun je maken van 1 liter GBL?

Zoals je in het bovenstaande GHB recept hebt kunnen lezen wordt GHB gemaakt door GBL te mengen met natronloog of kaliumloog, al dan niet onder druk of met behulp van verwarming. GBL heeft puur een schadelijk effect op je lichaam en brengt enorme risico’s met zich mee. Afhankelijk van het recept kan je tussen de 1,4 en 1,8 liter GHB maken van 1 liter GBL.

WAARSCHUWING

Het gebruik van GHB kan, zelfs na enkele keren, al leiden tot een ernstige verslaving. Het is erg moeilijk om het recreatief te gebruiken. Voor je het weet kan je niet meer zonder en ontstaan er grote problemen met je financiën, je gezondheid en mogelijk met je omgeving.

Probeer eens een onschuldig middel zoals Liquid Bliss. Mogelijk bevalt dat prima.

Update 11 december 2018

Er wordt ontzettend veel onzin verspreid over GHB en de gebruikers ervan. Presentator Tygo spant de kroon momenteel in zijn programma ‘Tygo in de GHB’.
Maar ook over de verkrijgbaarheid en de middelen om het zelf in de schuur te maken wordt veel onzin verkondigd. Wij schreven er een artikel over, GHB maken met velgenreiniger.

Update zomer 2021

GHB lijkt weer enorm in opmars en dat komt niet in de laatste plaats door Corona. Veel mensen willen toch een verzetje en denken dat te vinden in het gebruik van GHB. Het wordt wel steeds moeilijker om aan de grondstof GBL te komen waardoor de prijzen daarvan stijgen. Wij hoorden deze zomer prijzen van 180 euro voor een liter GBL.

10 gedachten over “GHB recept

 • 12 december 2018 om 15:15
  Permalink

  Als er onzin wordt verkocht in zijn programma kom dan ook met voorbeelden. Het enkel benoemen dat iemand onzin zou verkopen maak jezelf niet echt geloofwaardig.

  Beantwoorden
 • 12 december 2018 om 15:52
  Permalink

  Henk, neem even de moeite om op de naam Tygo te klikken en je ziet het eerste voorbeeld al. En als je de zoekfunctie gebruikt op dit blog met “Tygo” dan zie je nog een aantal voorbeelden.

  Beantwoorden
 • 22 april 2020 om 20:27
  Permalink

  er staat niet bij hoeveel je met deze inhoud produceert

  is dat bewust of zie ik het over het hoofd ?

  mvgr

  Beantwoorden
  • 11 december 2020 om 09:39
   Permalink

   Je doet iets dat strafbaar is. Het bezit van, de productie van en de handel in GHB is strafbaar. GHB staat op de Opium lijst I. De straffen zijn niet mis. Bovendien is GHB bewezen ernstig verslavend.

   Beantwoorden
  • 11 december 2020 om 09:39
   Permalink

   Je doet iets dat strafbaar is. Het bezit van, de productie van en de handel in GHB is strafbaar. GHB staat op de Opium lijst I. De straffen zijn niet mis. Bovendien is GHB bewezen ernstig verslavend.

   Beantwoorden
 • 10 september 2021 om 16:40
  Permalink

  Ik zou ‘m zo niet maken in elk geval. Beste is natuurlijk om helemaal niets te maken😂👌☝️

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.