GHB maken met velgenreiniger

GHB maken kan je eenvoudig zelf doen met velgenreiniger en gootsteenontstopper. Even langs de bouwmarkt en de autoshop en je bent compleet.

Je leest het overal; zelfs op zeer gerenommeerde websites blijft dit hardnekkige broodje aap verhaal de ronde doen. Vrijwel alle media hebben geen flauw idee waar ze nu precies over schrijven.

Velgenreiniger

Het fabeltje dat je velgenreiniger kunt gebruiken om zelf GHB te maken blijft maar rond circuleren op het internet. Maar dat je dit product kunt gebruiken om je eigen GHB te maken is volslagen onzin.

Zo zit het: met velgenreiniger bedoelt de schrijvende pers eigenlijk GBL. Dat is de belangrijkste grondstof voor de productie van GHB. GBL is een product dat niet zomaar te koop is. Het wordt gemaakt door grote chemische bedrijven die het leveren aan de industrie en aan farmaceutische bedrijven.

GBL in zogenaamde ’tech grade’ wordt gebruikt voor reiniging. Denk daarbij aan het spoelen van gebruikte inktcartridges voor ze opnieuw gevuld worden bijvoorbeeld. GBL kan ook als oplosmiddel voor landbouw-chemische producten, polymeer of verfstof worden gebruikt.
En dan is er nog een soort GBL die gebruikt wordt in de farmaceutische industrie. Apothekers kunnen bijvoorbeeld bij hoge uitzondering GHB maken als patiënten niet reageren op reguliere geneesmiddelen.

GBL varianten

GBL werd vroeger verkocht door verschillende bedrijven, maar ook aan particulieren. Maar toen vooral particulieren het product massaal gingen gebruiken om er GHB mee te maken greep de overheid in door het toezicht op de verkoop te monitoren. En toen werd de term velgenreiniger geboren.
Verkopers verkocht GBL niet meer als GBL, maar als velgenreiniger. Ze noemden het zo in de hoop onder de radar te blijven. Het product in de verkocht flessen kostte zo’n 40 tot 50 euro voor een halve liter. Een zeer kostbaar goedje om je velgen mee te reinigen en bovendien is het er amper voor geschikt.

Er is geen enkele velgenreiniger op de markt bij ons bekend waar je op het etiket het ingrediënt GBL kunt terugvinden. Dus als je leest dat iemand GHB produceert met velgenreiniger dan weet je dat dat volslagen onzin is. Maar het klinkt zo lekker in de media, dus die blijven elkaar gewoon kopiëren helaas.

Gootsteenontstopper

Deze term is natuurlijk ook lekker om te tikken, gootsteenontstopper. Helaas is deze term echter terecht. Fabrikanten die producten op de markt brengen om je verstopte gootsteen weer goed door te laten lopen, maken gebruik natriumhydroxide. En natriumhydroxide, kortaf NaOH, heeft de chemische eigenschap dat als het met water in aanraking komt dat het gigantisch heet wordt. Het water kookt in een paar seconden waardoor het vuil dat je gootsteen verstopt hield verbrandt en je verstopping dus verdwijnt.

Andere kwaliteit

Maar werkt een apotheker die GHB maakt dan ook met gootsteenontstopper? Welnee natuurlijk niet.

Zo zit het: de natriumhydroxide die gebruikt wordt door fabrikanten van gootsteenontstopper is niet alleen van een minder zuivere kwaliteit, maar er zitten ook kleine aluminium schilfers toegevoegd aan hun product. Wanneer de chemische reactie ontstaat en het water bij de verstopping gaat koken, dan worden de schilfers rood heet waardoor de verstopping nog makkelijker en sneller verdwijnt.

De door de farmaceuten gebruikte NaOH is van een zeer zuivere (Food Grade) kwaliteit zonder toegevoegde metalen deeltjes. Deze NaOH wordt ook veelvuldig gebruikt in de voedingsindustrie en is geschikt en goedgekeurd om met producten in aanraking te komen waarmee voedsel wordt bereid, of met het voedsel zelf.

Zuivere NaOH is tegenwoordig nog goedkoper dan gootsteenontstopper, maar het wordt vrijwel uitsluitend online verkocht. En personen die zelf GHB maken kopen natuurlijk liever niet online omdat ze dan mogelijk te traceren zijn. Dat zal, naast de onwetendheid, een reden zijn dat er nog steeds gootsteenontstopper gebruikt wordt door GHB producerende hobbyisten.

Apothekers en GHB

Apothekers zijn allemaal bekend met GHB en kunnen het op speciaal verzoek van een arts leveren aan hun patiënten. Dat geeft al aan dat het lang niet altijd “velgenreiniger en gootsteenontstopper” betreft, maar dat het ook op een professionele wijze geproduceerd kan worden.

GBL kopen

In de jacht op de ingrediënten om zelf GHB te maken is NaOH zo gevonden, maar GBL niet. En dat is maar goed ook, want GHB is een middel waarbij de verslaving op de loer ligt. Zelfs na enkele keren recreatief gebruik kan je er al verslaafd aan raken. Dus is het beter om je zoektocht naar GBL vanaf nu te staken zodat je gevrijwaard blijft van een vervelende verslaving.

En mocht je die fase al voorbij zijn en wel verslaafd zijn aan GHB, zoek dan professionele hulp, of maak gebruik van een voedingssupplement dat heel goed staat aangeschreven om van je GHB verslaving af te komen en dat is Phenibut.

Gootsteenontstopper

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Een gedachte over “GHB maken met velgenreiniger

 • 28 maart 2020 om 12:48
  Permalink

  Veel mensen die ik ken en gekend heb,oa veel Heroïne verslaafde mensen, stappen tegenwoordig vaak over op het Veel goedkopere GHB ,en idd zijn er echt idioten die serieus velgenfeiniger en gootontstopper met gedestilleerd water thuis gaan bakken, het is niet alleen goedkoper maar ook 10×verslavender CQ schadelijker dan de Heroïne, waar iedereen zo van walgt,maar als ze het woord GHB horen,dan lijkt het wel of ze het over een blikje bier praten,niemand kijkt hier nog vreemd van op,ik zei 15jaar geleden al dat verslavingszorg met deze moderne soorten Drugs meer problemen zouden gaan krijgen dan ze ooit hebben gehad met zowel Heroïne en cocaïne, wat aanzienlijk minder schadelijk is,waarschijnlijk is het verafschuwde Heroïne het minst schadelijke wat betreft de gezondheid van alle middelen op lijst 1 Opiumwet ,of zelfs middelen die niet eens worden genoemd in de Opiumwet.
  GHB praat mij er niet over, zelf neem k het nooit maar heb al vele mensen in mijn directe omgeving verloren door deze shit ben zelf ex Heroïne en cocaïne verslaafd, en ik weet wat ik heb zien veranderen ,en gebeuren in mijn 40 jaar verslaving,de Ontwenning van de GHB alleen al kan dodelijk aflopen zonder gespecialiseerde hulp laat staan het middel zelf,ik heb mensen gekend die de 25 niet eens hebben gehaald door oa GHB ,verbrande slokdarm en, maagwanden enzv,en de dosering is ook een soort van Rusische Roulette op zich.
  Dit wilde ik gewoon even meegeven voor iedereen die het overweegt of denkt het allemaal wel onder controle te kunnen houden, mijn antwoord NEE onmogelijk Oud worden NEE onmogelijk leef erop los sterf jong maar je zal zelfs geen knap lijk worden, klinkt misschien bij hard maar de realiteit is nog veel Harder,dus denk na wat je voor chemische rotzooi naar binnen werkt

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *