Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hoe maak je speed of amfetamines?

dec 19, 2018

Eerder publiceerden we over de inval in een drugslaboratorium in Rijen waar amfetamine geproduceerd werd. En daarop kwam een lezersvraag: hoe maak je speed of amfetamines?

Amfetamine synthese

Zonder natuurlijk de complete synthese te gaan publiceren, kunnen we wel al zeggen dat de productie van speed nu niet echt de meest ingewikkelde klus is voor een laborant. Er is echter wel wat kennis van chemie voor nodig om speed te maken.

Speed, pep of amfetamine?

Amfetamine, in de volksmond speed of pep genoemd, kan op verschillende manieren worden gemaakt, de meest gekende ‘procedures’ zijn:

1.­ P2P (fenyl 2-propanon) synthese.­ Deze methode vereist veel moeilijk te vinden chemicaliën en een dure vacuüm destillatie set.­

2.­ DLPA (d,l-fenylalanine).­ Deze precursor is vrij verkrijgbaar bij drogisten en het eindproduct is gewone amfetamine.­ Hierbij zijn ook weer veel moeilijke chemicaliën voor nodig en een goed uitgerust lab, waardoor het onder producenten niet de meest gebruikte methode is.

3.­ De kristal methode.­ Is wellicht de bekendste en meest eenvoudige.­ Bij deze methode wordt efedrine HCl als precursor gebruikt.­
In het kort komt het erop neer dat 10 gram efedrine, 12 gram iodine en 4 gram rode fosfor in een rondbodemkolf worden gedaan en gemengd.­
Vervolgens wordt hieraan wat gedemineraliseerd water toegevoegd zodanig dat alle chemicaliën oplossen.­ Deze rondbodem kolf wordt uitgerust met een terugvloei-koeler om te vermijden dat er tijdens het kookproces irriterend HI-gas ontsnapt.­
Nu wordt de rondbodemkolf geleidelijk aan verwarmd tot het mengsel kookt.­ Na ongeveer acht uur is de efedrine grotendeels omgevormd tot iodomethamfetamine.­ Het resterende rode fosfor wordt eruit gefilterd.­
Vervolgens wordt het geheel basisch gemaakt door toevoeging van natriumhydroxide tot er een pH van 13-14 is bereikt.­
Nu is de ruwe amfetamine onder vrije base-vorm aanwezig.­ Door er tolueen aan toe te voegen zal de vrije base vanuit de onderliggende waterlaag oplossen in de bovendrijvende tolueen-laag.­ Indien er nu waterstofchloride aan toegevoegd wordt (tot pH 6-7), dan zullen er kristallen worden gevormd.­ Deze kristallen bevatten het eindproduct: methamfetamine HCl.­

Illegaal en gevaarlijk

Je ziet dat er echt wel laboratoriumkennis voor nodig is en bovendien is de productie van amfetamine strafbaar in Nederland. Daarnaast is het proces gevaarlijk voor je gezondheid en voor je omgeving. en als je denkt dat je alle ingrediënten bij het Kruidvat kunt halen dan kom je bedrogen uit. Veel van de benodigde stoffen zijn hartstikke illegaal namelijk.

Mentale effecten van speed

  1. Euforie: Een van de meest opvallende effecten van speed is het gevoel van euforie en gelukzaligheid. Gebruikers ervaren vaak een intens gevoel van welzijn en opwinding.
  2. Verhoogde waakzaamheid: Speed verbetert de alertheid en concentratie. Mensen kunnen zich meer gefocust voelen en beter in staat zijn om taken uit te voeren die concentratie vereisen.
  3. Verhoogde energie: Gebruikers melden vaak een toename van fysieke en mentale energie. Ze voelen zich wakkerder en gemotiveerder.
  4. Verhoogd zelfvertrouwen: Speed kan leiden tot een verhoogd gevoel van zelfvertrouwen en een verminderd gevoel van angst.
  5. Verbeterde communicatie: Sommige mensen vinden dat ze beter kunnen communiceren en socialer kunnen zijn onder invloed van speed.
  6. Verhoogde hartslag en bloeddruk: Het stimulerende effect van speed kan leiden tot een versnelde hartslag en verhoogde bloeddruk.
  7. Slapeloosheid: Het is gebruikelijk om problemen met slapen te ervaren na het gebruik van speed. Dit kan leiden tot vermoeidheid en prikkelbaarheid.
  8. Paranoia en angst: Hoewel sommige mensen een verhoogd gevoel van zelfvertrouwen ervaren, kunnen anderen last krijgen van paranoia en angst.

Fysieke effecten van speed

  1. Verlies van eetlust: Speed onderdrukt vaak de eetlust, wat kan leiden tot gewichtsverlies.
  2. Verhoogde lichaamstemperatuur: Het gebruik van speed kan de lichaamstemperatuur verhogen, wat gevaarlijk kan zijn als het leidt tot oververhitting.
  3. Tandproblemen: Speedgebruik kan leiden tot tandheelkundige problemen, zoals tandbederf, vanwege droge mond en tandenknarsen.
  4. Huidproblemen: Langdurig gebruik van speed kan leiden tot huidaandoeningen, zoals jeuk, huiduitslag en wondjes door obsessief krabben.
  5. Gewichtsverlies: Het verlies van eetlust en verhoogde energie-uitgaven kunnen leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies bij langdurig gebruik.
  6. Hart- en bloedvatproblemen: Het verhoogde hartritme en de bloeddruk kunnen leiden tot hart- en bloedvatproblemen bij langdurig of overmatig gebruik.
  7. Hoofdpijn en duizeligheid: Sommige mensen ervaren hoofdpijn en duizeligheid als gevolg van het gebruik van speed.
  8. Uitputting: Na het uitwerken van de stimulerende effecten kan de gebruiker zich vaak uitgeput en depressief voelen.

Alternatief voor speed

Gelukkig kent de natuur ook een hele reeks met stoffen die een soortgelijke uitwerking hebben als speed. Zo is door het slim combineren van een aantal van die stoffen die gewoon in de natuur voorkomen Herbal Speed ontwikkeld. Gebruikers van Herbal Speed ervaren het gebruik van dit product vrijwel identiek als die van de chemische variant. Dat de legale versie van amfetamine wat milder is dan de chemische nemen zij graag op de koop toe.