Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Opslag grondstoffen drugs aangetroffen

mrt 5, 2021
Hulten

De politie heeft in het 420 koppen tellende Brabantse gat Hulten dinsdagmorgen in en om een schuur aan de Hulteneindsestraat chemicaliƫn aangetroffen die als grondstof gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs.

Eindproduct

Ook zijn restanten en wat eindproduct aangetroffen van amfetamine achtige stoffen. Een 39-jarige Kroatische man, die in een chalet op het terrein verbleef, is omstreeks 10.10 uur door de politie aangehouden ter zake de Opiumwet.

Chemische lucht

Dinsdagochtend kreeg de politie een melding dat op een terrein aan de Hulteneindsestraat een oplegger zou staan die mogelijk van diefstal afkomstig zou zijn. Agenten gingen ter plaatse en roken ter hoogte van de schuur waarnaast die oplegger stond een scherpe chemische lucht die ontstaat bij de aanwezigheid van grondstoffen en of productie van synthetische drugs. Bij verder onderzoek werden in en om de schuur diverse vaten en andere zaken aangetroffen die daarop wijzen

Onderzoek

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen zijn ter plaatse en doen verder onderzoek. Ook is een gespecialiseerd bedrijf gewaarschuwd om de chemicaliƫn op een veilige manier af te voeren. De oplegger bleek niet van diefstal afkomstig te zijn.

Bron: politie.nl