Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie heeft tijd voor lokbussen

okt 14, 2020

De politie heeft het te druk om je aangifte op te nemen als je bent bestolen, maar voor de inzet van een lokbus is er altijd wel een gaatje te vinden bij het korps. Zonder succes overigens, dat dan weer wel. Net zoals in Tholen.

Lokbus

De Oosterhoutse politie heeft van half september tot en met de eerste week van oktober op verschillende plaatsen in Oosterhout en in Oosteind een zogenaamde ‘lokbus’ neergezet. Met de bus hoopte de politie mensen alert te maken op drugsdumpingen en de risico’s van het achterlaten van afval uit drugslab in de wijk. Helaas ontving de politie in de actieperiode geen enkele melding over de bus.

Bestelbus

De lokbus is een oude, vieze witte bestelbus. De laadruimte ervan staat vol blauwe vaten. Vaten die regelmatig ergens worden aangetroffen, bomvol afval van drugslabs, waar synthetische drugs worden geproduceerd. In dit geval zijn de vaten uiteraard leeg en schoon. Rondom de bus hangt een weeïge, anijsachtige lucht, de geur van synthetische drugs. Het soort bus dat je, als het echt om drugsafval gaat, niet in je woonwijk wilt. De politie maakte er een filmpje over en roept inwoners van Oosterhout  op verdachte situaties en dus ook verdachte voertuigen actief te melden bij de politie.

Bron: politie.nl