Spaanse politie ontdekt onderzeeboot

De Spaanse politie liet aan de media weten dat ze vrijdag een 9 meter lange narco-onderzeeër in beslag hadden genomen. De onderzeeboot kon 2,2 ton verdovende middelen vervoeren. Mogelijk slechts het topje van de ijsberg want de kartels brengen steeds meer illegale drugs naar de bloeiende Europese markt op deze manier.

Costa del Sol

De politie zei dat ze de narco-sub vorige maand in Malaga aan de Spaanse Costa del Sol hebben ontdekt als onderdeel van een internationale politieoperatie die heeft geleid tot de arrestatie van 52 mensen en de inbeslagname van meer dan 400 kilo cocaïne, samen met andere illegale drugs en bergen contant geld.

Glasvezel

Het schip was gemaakt van glasvezel en multiplex en werd aangedreven door twee motoren van 200 pk. Volgens de Spaanse Guardia Civil had dit exemplaar nog nooit gevaren. Narco-subs zijn semi-onderzeeboten die meestal onder de waterlijn drijven en die al lange tijd cocaïne van Colombia naar Midden-Amerika hebben vervoerd. 
In 2019 ontdekte de Spaanse wetshandhaving een narco-sub voor de Spaanse Atlantische kust , wat aanhoudende geruchten bevestigde dat ze Europa kunnen bereiken.

Markt

De Amerikaanse Drug Enforcement Administration heeft gezegd dat Europa de VS misschien heeft overtroffen als ’s werelds grootste cocaïnemarkt. De meeste cocaïnezendingen zijn verborgen op containerschepen die aanmeren in grote havens, zoals Antwerpen in België en Rotterdam in Nederland.

De Spaanse politie zei dat de vorige maand ontdekte narco-sub hoogstwaarschijnlijk bedoeld was om cocaïne aan wal te brengen vanaf een groter schip dat een zending over de Atlantische Oceaan zou hebben gebracht.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *