Turken duiken onder door heroïne conflict

ton heroine Antwerpen

Een uit Rotterdam afkomstige familie van Turkse komaf zit ondergedoken omdat er een ontvoeringsdreiging zou zijn. Er is een conflict over Murat I. (44) die een partij van 1.100 kilo heroïne zou hebben weggetipt aan de politie en er zou daarnaast een partij cocaïne zijn verduisterd.

In februari van dit jaar werd de partij heroïne in de Antwerpse haven ontdekt en vervolgens onder toezicht van justitie gecontroleerd doorgeleverd naar het Limburgse Heijen, waar het in beslag is genomen. Daar werden bij de overdracht verschillende verdachten zijn aangehouden. De heroïne zat verstopt in een partij bakovens die afkomstig waren uit Iran.

De advocaat van de hoofdverdachte Ramazan Z. (34) is Sanne Schuurman. In een artikel in het Algemeen Dagblad zegt de advocaat dat Murat I. een ‘gemeen spelletje’ zou hebben gespeeld. Murat I. zou ook een partij van 1.300 kilo cocaïne hebben verduisterd. Die partij zou in januari zijn binnengekomen via Rotterdam. De politie hoorde via afgeluisterde gesprekken dat Ramazan Z. buiten zichzelf van woede was over I.. Er zou zijn gesproken over een ontvoering van I.. Hiervoor zijn inmiddels de broer van Z. en een Engelsman gearresteerd. Z. zou zich vanwege de verdwenen cocaïne bedreigd voelen vanuit Colombia.

De vraag rijst of verdachte Murat I. de rol van verboden burgerinfiltrant heeft gespeeld. Dat is een verboden opsporingsmethode in zowel Nederland als België, maar ook een doodzonde onder criminelen. Het NRC Handelsblad zegt te weten dat zowel de Nederlandse als de Belgische contact gehad hebben met Murat I..

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *