Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verdachten drugshandel gepakt in Veenendaal

jun 25, 2021

De politie heeft op woensdagavond 23 juni in een flatwoning aan de Tinneweide in het Utrechtse Veenendaal onderzoek gedaan en vier mannen aangehouden op verdenking van handel en bezit van drugs en heling van gestolen goederen. Bij de actie werden in het huis drugs aangetroffen plus materiaal voor de handel in drugs. Ook werden er goederen gevonden die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Deze zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Overlast

De wijkagenten kregen signalen over ondermijnende activiteiten (wat een term weer) vanuit het pand. Daarbij kwamen ook meldingen van overlast door de bewoner en het komen en gaan van veel onbekende bezoekers bij de woning. Op basis van deze informatie en eigen onderzoek ging de politie rond 20.30 uur het huis aan de Tinneweide binnen en troffen hier de bewoner en twee andere mannen aan (een 44-jarige Utrechter en een 48-jarige man zonder bekende woonplaats). Zij werden aangehouden. Ook een 18-jarige bezoeker werd aangehouden. In de scooter van deze Veenendaler werd een nog nader te bepalen samenstelling en hoeveelheid drugs aangetroffen.

Speedpillen

In de woning vond de politie gebruikershoeveelheden harddrugs (Pony Paks), speedpillen en wiet. Ook werd materiaal voor de handel in drugs aangetroffen zoals versnijdingsmiddelen. De exacte samenstelling van de drugs en hoeveelheid wordt ook hier nog nader bepaald. De 48-jarige man wordt ook verdacht van heling van gestolen goederen, die in de woning zijn aangetroffen. De 44-jarige man werd na verhoor heengezonden. De drie andere mannen zitten nog vast voor verhoor en onderzoek.

Meteen straf opgelegd

Of je het nu eens bent of niet met het handelen van de bewoner van het pand, straffen opleggen doet in Nederland de rechter. Die kan namelijk goed oordelen of je strafbare feiten hebt begaan. Maar in de banananrepubliek Nederland gaat de burgemeester alvast over je oordelen en legt je alvast een straf op nog voor je een fatsoenlijke verklaring bij de politie hebt afgelegd.

Burgemeester Kats

Burgemeester Gert-Jan Kats heeft de woning per direct gesloten. Het besluit trad op 23 juni 2021 in werking en geldt voor een periode van drie maanden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. Burgemeester Gert-Jan Kats: “Vanuit deze woning was sprake van ernstige vormen van overlast. De woning was sterk vervuild. Achter drugscriminaliteit gaat een wereld van geweld, bedreiging en intimidatie schuil. Dat is voor omwonenden niet prettig, dus ik ben blij dat we dit hebben kunnen beëindigen door de actie van de politie. Om te voorkomen dat de overlast terugkeert, heb ik besloten de woning de sluiten, zodat de verhuurder het huurcontract kan ontbinden. Ik kan, mag en wil dit soort activiteiten in Veenendaal niet tolereren en roep mensen op signalen te blijven melden.”

Onze bron is politie.nl