Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vijf man aangehouden voor wiet en heling

jan 28, 2021
Vijf plantenWiet (geen hennep!)

Bovenkarspel, Hem – De politie heeft vrijdag vijf verdachten aangehouden in verband met heling van gestolen goederen en voor het aantreffen van 2 hennepkwekerijen wietkwekerijen.

Persoon te water

De politie kwam de gestolen goederen en een hennepkwekerij wietkwekerij op het spoor, na een melding dat een persoon te water was geraakt bij de Zuiderdijk. Toen agenten daar rond 09.10 uur ter plaatse waren, stuitten zij bij een terrein op verschillende gestolen goederen.

150 wietplanten

Bij nader onderzoek werd ook een hennepkwekerij wietkwekerij aangetroffen met ruim 150 planten en stekken. Vervolgens werd naar aanleiding van de vondst aan de Zuiderdijk ook een locatie onderzocht aan de Zuiderkoggeweg in Hem. Daar troffen politiemedewerkers ook een hennepkwekerij wietkwekerij aan met 35 planten en stekken en 13 kilo gedroogde hennep wiet.

Vijf derdachten

In totaal zijn vijf verdachten aangehouden: mannen in de leeftijd van 40, 43, 25 en 30 jaar en een 32-jarige vrouw. Zij werden overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Diefstal stroom

De politie heeft de gestolen goederen, de hennep wiet en de bij de kwekerij behorende apparatuur in beslag genomen. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. Er wordt door de elektriciteitsmaatschappij aangifte gedaan. 

Bron: politie.nl

Opmerking redactie: de politie blijft halsstarrig spreken over hennep terwijl ze wiet bedoelen. Wij hebben dus de teksten vervangen.