Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Waarom bellen niet handig is

aug 25, 2022
Bellen met Wapwinkel

Je hebt het vast al eens gezien, 084-0030901, ons telefoonnummer. Dat is een nummer waar een stukje tekst bij staat. Je kunt er vertellen waar je voor belt, voor welke webwinkel, je ordernummer (indien van toepassing) en het emailadres waarop we je kunnen bereiken. Wij bellen niet terug en we vertellen je waarom.

Tijdrovend

Wanneer je een telefoonlijn opent voor je klanten met een bedrijf zoals het onze dan zijn we welhaast verplicht om iemand in dienst te nemen die de telefoon gaat beantwoorden. Dat moet dan iemand zijn met een mooie stem, maar vooral iemand met kennis van zaken. Kennis van de producten, kennis van de werking van de producten, kennis van de betaal- en verzendmethoden, kennis van de voorraad, kennis van de facturatie en ga zo nog maar even door. Dat kost een lange weg aan opleiding.

Ticket systeem

Al sinds jaar en dag bedienen wij onszelf, maar zeker ook onze klanten met een support ticket systeem. Met dit systeem denken we de perfecte ondersteuning te leveren. Je stelt je vraag, die komt op de juiste afdeling terecht en die afdeling geeft adequaat en snel antwoord. Opgelost.

Telefoneren

Als we een directe lijn openstellen, iets dat we in het verleden geprobeerd hebben, dan krijg je discussies met klanten over zaken die er niet toe doen, of onduidelijkheden. En als de gesprekken langer duren, dan staan er achter het gesprek andere klanten in de wacht. En we weten als geen ander hoeveel kwaad bloed het zet om in de wacht te staan. Zeker als er dan ook nog zo’n klote melodietje wordt herhaald.
Daarnaast bleek bij de test dat verreweg de meeste telefoontjes werden afgerond met het verzoek om ons even een mailtje te sturen. Zonde van de tijd allemaal.

We zijn wel eens gebeld door iemand die truffels had genomen. Dat was het vreemdste gesprek ooit.

Afdeling support

Vragen?

Zoals gezegd, als je vragen hebt, stuur ons gerust een ticket. We beantwoorden deze in 90% van de gevallen binnen 24 uur. Wil je toch wat inspreken zodat we je terug kunnen mailen, dan bel je met 0840030901.