Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wappie is van ons ja!

jan 22, 2021
WappieAppie is wappie

We willen graag even onze proteststem laten horen. Het kan echt niet langer zo door gaan. Nederland is knettergek geworden en wij pikken het niet langer!

Wappie

Het woord Wappie wordt momenteel te pas en te onpas onrechtmatig gebruikt. Virus wappie, complot wappie. Dat kan toch zomaar niet? Wappie is gewoon van Wapwinkel, punt.

Wappie wordt zelfs misbruikt door de reaguurders van Dumpert!

Wap

Wap staat letterlijk voor Weekend Adult Party en voor helemaal niets anders. En omdat deze volwassen feestjes voornamelijk plaatsvonden in het weekend onder volwassenen werd de kreet Weekend Adult Party geboren. Een feestje voor volwassenen in het weekend dus. En in Nederland werd dit al snel overgenomen en werd de term WAP in de volksmond al snel een volledig werkwoord, ‘wappen’.

Wappie websites

Onze website is natuurlijk de meest bekende wappie website, wapwinkel. Een ander voorbeeld van een website die bestaat bij de gratie van wappen is de website SDC (swingers dating community). Daar kan je zelf aanschouwen hoe mensen aan het wappen zijn. En zeker als je op een zaterdagnacht de chatbox van de site bezoekt en één van de vele camera’s aanklikt.

Wappie community

De wappie community is ernstig beledigd door het doorlopende misbruik van deze term. Er is inmiddels een flinke groep mensen ontstaan in Nederland die wappen als een soort levensstijl hebben gemaakt. Dat zijn dus de echte wappie mensen. Deze groep, voornamelijk swingers, ontspannen vrijwel ieder weekend onder het genot van verdovende middelen. De matrassen worden in de woonkamer gelegd, vrienden worden uitgenodigd… En het complete weekend wordt al wappend genoten van de drugs en van elkaar.

Ik heb niets met het Corona virus te maken en wil dus geen virus wappie genoemd worden

Marjan

Subcultuur

Het woord “wappie” is een informele term die in Nederland wordt gebruikt en is afgeleid van het werkwoord “wappen.” Hoewel de betekenis enigszins variëren, wordt “wappie” vaak gebruikt om te verwijzen naar mensen die onder invloed zijn van drugs, met name tijdens feesten of evenementen waar het gebruik van psychedelische stoffen zoals MDMA (XTC) gebruikelijk is. Hier zijn enkele aspecten van het gebruik van de term “wappie”:

  1. Feestcultuur: Het woord wordt vaak geassocieerd met de feestcultuur, vooral die waar elektronische dansmuziek (EDM) en soortgelijke genres populair zijn. Mensen die dansen en genieten van dergelijke evenementen, vaak onder invloed van stimulerende middelen, kunnen informeel als “wappie” worden beschreven.
  2. Gedrag: Het kan ook verwijzen naar het gedrag van mensen onder invloed van drugs, zoals overmatige vrolijkheid, energie of verbondenheid met anderen. Het wordt soms ook gebruikt om iemand te beschrijven die zich buitenissig of excentriek gedraagt.
  3. Negatieve Connotatie: Hoewel het woord niet per se negatief is, kan het soms een lichte negatieve connotatie hebben, vooral als het gaat om excessief drugsgebruik of gedrag dat als storend wordt ervaren.
  4. Popcultuur: Het gebruik van “wappie” is ingebed in de popcultuur en wordt vaak gehoord in gesprekken over feesten, festivals en het nachtleven.
  5. Humoristisch Gebruik: In bepaalde contexten wordt het woord ook humoristisch gebruikt, zonder directe verwijzing naar drugsgebruik. Het kan worden ingezet om een luchtige, speelse sfeer te creëren.
  6. Veranderende Betekenis: Het gebruik van informele termen zoals “wappie” kan evolueren en veranderen naarmate de taal zich ontwikkelt en nieuwe betekenissen krijgt.

Het is belangrijk op te merken dat de term “wappie” informeel en contextafhankelijk is, maar dat het een door de pro-vaccinatie luitjes gejat is om daarmee complotdenkers en vaccinatieweigeraars mee te duiden, dat is een feit. Fok dat.