Zelf GHB maken, de misverstanden

Zelf GHB maken is als je de media moet geloven kinderspel. De ingrediënten zouden zelfs gewoon bij de bouwmarkt voorhanden zijn.

We lazen ergens op een website zelfs dat kassamedewerkers van een niet nader te noemen bouwmarkt er extra op gingen letten als jongeren veel gootsteenontstopper kwamen kopen.
En om alles meteen te ontkrachten, het maken van GHB is niet erg moeilijk, maar de ingrediënten verkrijgen gaat nog een hele dobber worden.

Gootsteenontstopper

De meeste gootsteenontstoppers zijn in vaste vorm wel producten die in de buurt komen van één van de ingrediënten van GHB. Maar toch zit er een wezenlijk verschil tussen het wél geschikte product en gootsteenontstopper.
Fabrikanten van gootsteenontstopper gebruiken voor hun product Natriumhydroxide. En dat is dan meteen de enige overeenkomst. De voor gootsteenontstopper gebruikte Natriumhydroxide (kortaf NaOH) is van een industriële kwaliteit. Dat betekent dat het product niet zuiver is gemaakt. En waarom zou je ook als je het toch in de gootsteen flikkert. Niet zuiver betekent dat je niet gevrijwaard bent van allerlei chemische stofjes en zware metalen.

Niet echt prettig voor je lichaam. Maar het is nog erger.

Chemische reactie

Wanneer NaOH in aanraking komt met water ontstaat er een chemische reactie waarbij enorm veel energie vrij komt en het spul meteen aan de kook gaat. En om er nu voor te zorgen dat je verstopping nog sneller verdwijnt, voegen fabrikanten aluminium  schilfers toe aan hun product.
Die schilfers worden bloedheet als de chemische reactie ontstaat en zorgen ervoor dat het spul dat jouw gootsteen verstopt houdt meteen verbrandt en ‘plop’ verstopping is weg.

Deze gootsteenontstopper is dus volstrekt onbruikbaar in het proces om GHB te maken. Daarvoor kies je beter NaOH die geschikt is om met voedsel in aanraking te komen. Dan blijven de metalen achterwege.

GBL (Gamma-butyrolacton)

Omdat de overheid streng toezicht houdt op alle stoffen die geschikt zijn voor het produceren van drugs, is een ander ingrediënt, GBL, amper nog verkrijgbaar voor dit doel.
Maar ook in GBL (Gamma-butyrolacton) heb je verschillende kwaliteiten. Zo wordt de industriële kwaliteit gebruikt om verfresten te verwijderen of om inktcartridges mee te reinigen. Een echt oplosmiddel dus.
Naast deze kwaliteit bestaat er ook een farmaceutische kwaliteit GBL die wordt gebruikt bij de productie van medicijnen. En dat is zeer zuivere GBL die ook door professionele producenten van GHB wordt gebruikt. Het product is voor particulieren voor zover bij ons bekend niet vrij verkrijgbaar en bedrijven dienen een onthoudingsverklaring te tekenen als ze GBL bestellen.

Velgenreiniger

En als er dus weer één of andere pipo in de media roept dat GHB gebruikers gewoon velgenreiniger drinken, bedenk dan het volgende:
In de tijd dat de verkoop van GBL zich in een grijs circuit bevond, bedachten de verkopers allerlei toepassingen voor GBL om zo buiten schot te blijven van justitie. En één van die bedenksels was velgenreiniger. Dat journalisten en de politiek zelf niet bedenken dat je je velgen niet gaat schoonmaken met spul dat een paar tientjes per liter kost is ons een raadsel.
Echte velgenreiniger bevat overigens geen GBL en is absoluut ongeschikt om GHB mee te maken.

Nog meer nodig

En dan zijn er nog een aantal zaken die je nodig hebt om zelf GHB te maken, maar daar kan je zelf wel achter komen als je weet hoe google werkt.

velgenreiniger

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *