Cactus San Pedro Trichocereus pachanoi 20 - 30 cm

Art.nr.
08871
€ 29,00

De San Pedro cactus (Trichocereus pachanoi) is de oudst bekende magische plant in Zuid-Amerika.
Oorspronkelijk stamt deze uit Ecuador en Peru, daar groeit hij nog steeds op de hoogvlaktes op 2000-3000 meter.

Cactus San Pedro Trichocereus pachanoi

De Trichocereus Pachanoi komt oorspronkelijk uit het Zuid Amerikaanse Peru.

San Pedro Trichocereus pachanoi

De San Pedro cactus (Trichocereus pachanoi) is tevens de oudst bekende hallucinerende magische plant in Zuid-Amerika. In Ecuador en Peru, daar groeit hij nog steeds op de hoogvlaktes op 2000-3000 meter. 

4 tot 9 ribben

De cactus heeft 4 tot 9 ribben, groeit voor cactus-begrippen bijzonder snel en heeft een sterk wortelstelsel. De San Pedro cactus groeit net zolang door, totdat hij onder zijn eigen gewicht bezwijkt. Dan valt hij om en de omgevallen cactus zal in de vrije natuur dan weer gaan wortelen en vele uitlopers produceren. 

Snelle groeier

De San Pedro wordt ook vaak als entstam gebruikt voor andere, moeilijker kweekbare, cacti. 
De cactus zelf wordt uit zaden of stekken opgekweekt. Onder zowel droge als vochtige omstandigheden groeit de cactus, hij groeit echter sneller wanneer hij regelmatig water krijgt. De cactus kan echter jarenlang zonder water overleven en zelfs nieuwe zijscheuten vormen. 

Belangrijkste stoffen

De belangrijkste stoffen in de San Pedro cactus zijn: 
mescaline (3,4,5-trimethoxy-B-phenethylamine) 
3-methoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine 
3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine 
tyramine 
hordinenine 
Daarvan is mescaline de belangrijkste. De San Pedro bevat iets minder mescaline dan de Peyote cactus, en is daarom vriendelijker van karakter. 

Dit is een stekje. Zodra hij wortel heeft geschoten, groeit hij zeer snel. Het is zelfs een van de snelst groeiende cactussen ter wereld.

Cultivatie

Plaats het stekje aan het oppervlak van wat potaarde vermengd met zand en perliet. Houd het stekje in de schaduw of indirect zonlicht en geef het regelmatig water. Na ongeveer een half jaar zal de cactus wortels gevormd hebben en kan deze verpot worden met hetzelfde soort grond.

Meer informatie
Gebruikerslevel Gemiddeld
levertijd 3 - 5 werkdagen
Staat in onze smartshop
Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan