Waardering:
100% of 100

Damiana 20 gram

Art.nr.
88820
€ 2,95
Damiana (Turnera diffusa) potentiekruid

Damiana (Turnera diffusa) kopen

Impotentiekruid van de Azteken.

Damiana kruid (Turnera diffusa) bestaat uit gedroogde blaadjes van een kleine struik die voorkomt in de tropische gebieden van Amerika.

Tegen impotentie

De Azteken gebruikten damiana tegen impotentie. De Maya's gebruikten het als genotmiddel en andere indianenstammen zagen het als een geneeskrachtige plant en maakten er thee van. Het is dus een kruid met veel kwaliteiten en mogelijke toepassingen.
Damiana is bij ons erg in trek door het psychoactieve effect en een actieve 'high' .

Effecten

Damiana is een seksuele stimulant, het is goed voor de bloedcirculatie en de stofwisseling. Het bevat bestanddelen die direct de zenuwen en de geslachtsorganen stimuleren.
Damiana werkt ontspannend, geeft een milde high en is licht afrodiserend. Deze werking houdt ongeveer een tot twee uur aan. Langdurig gebruik van damiana werkt potentieverhogend en helpt bij vrouwen de hormonale huishouding te reguleren. Damiana is ook een milde spierontspanner. Het wordt onder andere toegepast bij vermoeidheid, bij geestelijke druk en inspanning, uitputting en hormonale stoornissen.

Gebruik

Neem 10 tot 15 gram damianakruid en voeg dit toe aan een liter water. Laat dit 5 minuten zachtjes koken, koel het af, zeef het en drink er een paar kopjes van. Om een damianadrank te maken laat je 30 gram kruid 5 dagen in een halve liter wodka weken. Zeef dit en laat de resterende, van alcohol doordrenkte blaadjes nog eens 5 dagen weken in 125 ml bronwater. Giet de vloeistof af en filtreer het. Verwarm het waterextract tot onder het kookpunt en voeg een half kopje honing toe. Doe het alcoholextract en het waterextract samen in een fles en laat dit een maand staan. Het mengsel bezinkt dan en de vloeistof wordt helder. Giet of hevel voorzichtig de vloeistof eruit en bewaar het in een schone fles. Voor de beste resultaten neem je in de avond 1 of 2 glaasjes, een uurtje voor het gewenste effect. Damiana poeder kan worden opgelost in water of vruchtensap. Het is ook gemakkelijk te mengen met yoghurt of vla. Waarschuwing Hoewel het niet bewezen is, kan het zijn dat zeer intensief gebruik van grote hoeveelheden van damiana kan leiden tot leverbeschadiging. Meer dan 1 kopje per dag of buitensporig gebruik gedurende een langere tijd is niet aan te bevelen.

Erowid over Damiana.

Meer informatie
Gebruikerslevel Iedereen
Ingrediënten turnera diffusa
Inhoud verpakking 20 gram
levertijd direct
Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan