Wapwinkel verkoopt geen producten aan minderjarigen. Dus voor je toegang krijgt: ben je 18 jaar of ouder?

Paddo growkit Mexican 250 cc

€ 18,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
Paddo growkit all-in-one: Mexican.
Je hebt niets meer nodig als je deze growkit in huis haalt. De kit wordt compleet geleverd en is direct klaar voor gebruik.

Paddo growkit all-in-one: Mexican kopen

Je hebt niets meer nodig als je deze growkit Mexican in huis haalt. De kit wordt compleet geleverd en is direct klaar voor gebruik.

Prima voor beginners

De Mexicaanse mushrooms zijn de meest bekende paddo's en ideaal voor mensen die voor het eerst een paddotrip willen beleven. Mexican paddo's geven je een energieke trip die je meeneemt naar de zonnige kant van het leven. Een visueel spektakel, wat overigens ook door ervaren gebruikers als bijzonder wordt ervaren.

Meegeleverd

Meegeleverd wordt een paperclip en de plastic zak om de growkit na het soaken in te kweken.

250 cc:
Deze kit biedt binnen 2 tot 3 weken een oogst van ongeveer 100 gram verse paddo's en er kunnen ongeveer 3 flushes geoogst worden. 

1200 cc:
Deze kit biedt binnen 2 tot 3 weken een oogst van ongeveer 400 gram verse paddo's en er kunnen ongeveer 3 flushes geoogst worden.  

2100 cc
De XL versie van deze Mexican levert je met drie weken 1000 gram verse paddo's

Hoe werkt een growkit?

Stap 1

Was je handen zeer grondig om besmetting te voorkomen. Onderschat deze stap niet en maak de kweekset schoon met een schone, natte doek. Verwijder het deksel, maar gooi het niet weg. Bewaar het voor stap 3.

Stap 2 prik in de laag

Neem een ​​schone vork (bij voorkeur neem je deze eerst af met alcohol) en prik wat gaten in de bovenste laag. Verdeel de gaten regelmatig over de kweekset (6 tot 8 rijen gaten is voldoende). Hierdoor kan de stof het water beter opnemen als je gaat soaken.

Stap 3 vullen met lauw water

Vul de bak van de growkit met lauw water tot aan de rand van de set (20 º C). Plaats het deksel en laat de kweekset nu gedurende 1 uur inweken zodat het water maximaal wordt opgenomen.

Stap 4 giet het water af

Verwijder na het weken het deksel van de kweekset en giet voorzichtig het water af. Giet al het overtollige water eruit.

Stap 5 water toevoegen

Voeg een kleine hoeveelheid lauw water (20 º C) toe aan de kweekzak.

  • Voor de 2100cc kweekset: 2 kopjes (0,5 liter)
  • Voor de 1200cc kweekset: 2 kopjes (0,5 liter)
  • Voor de 250cc kweekset: 1 kop (0,25 liter)

Plaats nu de growkit in de kweekzak. Wel opletten dat het water niet over de rand van de growkit gaat.

Stap 6 sluit de kweekzak

Sluit de kweekzak door de bovenkant van de zak te vouwen en bevestig deze met de paperclip (onderdeel van je kweekset).

Stap 7 plaatsen van de kweekset

Plaats de kweekset op een plaats zonder direct zonlicht. De kweekset zal niet goed gaan als je het te dicht bij een warmtebron plaatst en ook onder een lamp is niet bevordelijk voor de groei van de paddo's. De ideale temperatuur voor de beste groei van je paddo's ligt tussen de 20 en 25 º C.

Stap 8 bevochtigen

Bevochtig de kit dagelijks met een spuitfles (maximaal 1-2 keer pompen). Dit is ook belangrijk na het oogsten.

Stap 9 twee weken geduld

De eerste paddestoelen zullen over twee weken zichtbaar zijn. Wees geduldig, het kan een langere periode duren voordat de eerste paddestoelen zullen groeien.

Stap 10 het oogsten

De paddenstoelen moeten worden geoogst vlak voordat de huid onder de hoeden los begint te raken. De oogst: pak de stengel voorzichtig en draai de paddenstoel naar links en dan naar rechts en trek voorzichtig. Op deze manier kan je de paddenstoel zo volledig mogelijk verwijderen en op deze manier kan je de kweekset voor een volgende flush gebruiken.

diagnose bij problemen met kweken

Paddo's zelf drogen

Wil je niet meteen je hele oogst opsnoepen en je paddo's wat langer bewaren? Dan is de volgende stap zeker de moeite waard. Je hebt hiervoor een droogmiddel nodig en ook een luchtdicht bakje om deze stap uit te kunnen voeren. Droogmiddelen zijn materialen die vocht uit de lucht onttrekken en industrieel worden gebruikt om te voorkomen dat producten beschadigd raken tijdens opslag en transport. Er zijn meerdere materialen om uit te kiezen. Silica gel wordt vaak voor dit doel gebruikt. Het is een natuurlijk, niet-giftig materiaal en zal de klus perfect klaren. Plaats je silica gel in de luchtdichte container; dit kan bijvoorbeeld een tupperware bakje zijn. Plaats een rek over de silica gel heen zodat je product geen contact kan maken met de gel. Sluit nu de container af. De rest kan worden gedaan naar eigen inzicht. Controleer je oogst met enige regelmaat. Wanneer de truffels of paddo's zo droog zijn als een cracker, is deze fase voltooid, Je buit kan nu worden bewaard voor toekomstig gebruik.

Epsom zout, soms ook magnesiumzout genoemd, is ook een product dat kan worden gebruikt om hetzelfde doel te bereiken. Je begint met het bakken van het Epsom zout in de oven, ongeveer 2 uur op 250 graden Celsius. Hiermee verander je de chemische structuur van het zout; je verwijdert het water waardoor dit verloren vocht weer kan worden aangevuld. De zouten hebben de neiging om vocht vrij snel op te nemen, dus breek nieuwe klonten in kleinere stukjes en plaats ze razendsnel in luchtdichte bakjes. Nu kan je dezelfde stappen als hierboven volgen om je paddo's volledig uit te drogen: Plaats je zout op de bodem van een tupperware bakje en plaats er een rekje bovenop, zodat de paddo's of truffels niet in contact komen met het zout. Nu plaats je je deels gedroogde materiaal op het rek en sluit de container af. Controleer regelmatig en verwijder je opbrengst zodra deze knisperend droog is.

HET BEWAREN VAN JE DROGE PADDO'S

Zodra je paddo's droog zijn, bewaar je ze op een donkere, droge en koele plaats om bederf te helpen voorkomen. Goed bewaarde paddo's kunnen jaren worden gebruikt.

Aanvullende pagina www.paddokweek.nl
Gebruikerslevel Gemiddeld
Inhoud verpakking 250 cc
levertijd 1 - 3 werkdagen
Staat in onze paddoshop

Klant beoordelingen

Prima Beoordeling door Luke
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Hij groeit :) (Geplaatst op 18-04-2019)
Veelzijdige, practice webshop en goedkoop plus vlugge levering Beoordeling door Koenraad
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Die Mexicaanse paddestoelen zijn echt goed, growemmer nog niet geprobeerd, dank voor goede service (Geplaatst op 01-11-2018)
Makkelijk te doen Beoordeling door Banjo
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Makkelijk om te doen en een goede opbrengst, echt een aanrader. (Geplaatst op 16-01-2018)
Uit het kleine bakje haal je minstens 3 flushes. De thai groeit sneller bij mij. Beoordeling door PJ
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Uit het kleine bakje haal je minstens 3 flushes.
De thai groeit sneller bij mij. (Geplaatst op 23-06-2017)
Top! Beoordeling door Kenny
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Alleen jammer dat je er los een handleiding moet bijbestellen terwijl in de omschrijving en op het plaatje+doosje staat dat er een growguide bij inbegrepen zit.

Support: daarom staat het ook duidelijk op de website aangegeven ;-) Bespaart veel papier! (Geplaatst op 30-07-2013)
Groeien als gekken Beoordeling door Niels
Waar voor je geld
Kwaliteit
Aan te bevelen
Prijs
Heb kleine 3 weken terug 3 setjes besteld, de mexicaantjes, golden teacher en mc Kenaii.
De mexicaantjes groeien echt als idioten kon na amper 2 weken eerste oogst al doen en nu kleine week later 2de flush al geoogst terwijl bij de andere 2 setjes nog geen eens pins te zien zijn.
Een klein dingetje in de advertentie staat dat je 100 gram oogst, maar dat is niet per flush, staat er wel een beetje zo vindt ik persoonlijk.
Maar ik denk dat van mijn setje in totaal wel iets meer af komt dan 100 gram, zit in 2 flushes al op 80 gram, kortom echt prima setje! (Geplaatst op 21-11-2011)
Supernetjes. Beoordeling door sandra
Waar voor je geld
Kwaliteit
Aan te bevelen
Prijs
Snelle levering, top growkit, 1 klein minpuntje bakje is net iets te klein om de paddos goed te kunnen oogsten. Voor de rest zat ik binnen no time in me 2e flush. Die ook supersnel is met de paddos. De sterkte is meer dan top. Grote van de paddos waren ook prima, ook een supernette levering, alles netjes verpakt. Ga deze zeker weer bestellen, moet ook heel eerlijk zeggen, de growkit kan ook tegen een stootje, hoewel ik wel steriel werk, had helaas mijn growkit een beschadiging, maar in mijn 2e flush is er niks van te merken. Rijkelijk aan sporen want de paddos schieten er uit.
Een dikke 10+ (Geplaatst op 12-11-2011)
Goed Beoordeling door Chief
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Top kweeksetje. 3 flushes met een rijke oogst. Trip van Mexicaantjes zoals ze horen te zijn. Doen we nog eens! (Geplaatst op 22-08-2011)

Schrijf je eigen review

Alleen ingelogde klanten kunnen een review schrijven. Dus, log in of registreer

getLayout()->createBlock("snippets/products")->toHtml(); ?>
Loading...