Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

L-Tyrosine 60 capsules

L-tyrosine capsules. Verpakking: 60 stuks van 500 mg.
€ 14,65
  • Koop er 3 voor € 13,99 per stuk en bespaar 5%
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

L-Tyrosine capsules 60 stuks kopen

L-tyrosine is een aminozuur dat in de hersenen gebruikt wordt om de neurotransmitters norepinephrine en dopamine aan te maken. Deze neurotransmitters spelen door de opwekkende werking een belangrijke rol in de regulering van ons humeur. De effecten kunnen worden gekenmerkt door meer energie, een verhoogd libido en een verminderde eetlust! 

Tekort na cocaïne gebruik

Een tekort aan l-tyrosine wordt ondermeer veroorzaakt door gebruik van cocaïne en amfetaminen en kan leiden tot depressie of de veel voorkomende "afterdips". Deze afterdip kan op een relatief eenvoudige manier worden verholpen door het nemen van voedingssupplementen. Daarom is l-tyrosine een nuttige aanvulling na gebruik van middelen. zoals mdma, xtc of cocaïne.

Geen koolhydraten eten

Eet geen koolhydraten voor het eiwit als je de energieopwekkende werking van dopamine wilt gebruiken. De meeste eiwitrijke voedingsmiddelen bevatten zowel tyrosine als tryptofaan en deze 2 aminozuren werken elkaar tegen, ze willen beiden namelijk als eerste de hersenen bereiken. Koolhydraten werken met tryptofaan samen om als eerste de hersenen binnen te dringen en tyrosine zo buiten te sluiten.

L-Tyrosine structuur

Serotonine aanmaak

Als gevolg daarvan wordt er serotonine aangemaakt in plaats van dopamine. Je zult je ontspannen en tevreden voelen maar niet waakzaam en energiek. Een lage dopaminespiegel doet je snakken naar eten en stoffen die de dopaminespiegel opvijzelen, zoals cafeïne, chocolade, snoep, vetten en zout. Vreemd genoeg doet één alcoholisch drankje de dopaminespiegel stijgen, terwijl meer dan één de serotoninespiegel doet stijgen. 
Snak je naar cafeïne, chocolade, kaas of gezouten pinda's dan moet je eens zoeken naar iets om de dopaminespiegel te doen stijgen, vooral als je daarbij ook andere dopaminegebreksymptomen hebt, zoals hoofdpijn, neerslachtigheid of vermoeidheid.

Tyrosine informatie

Tyrosine is een niet-essentieel aminozuur dat het lichaam maakt van een ander aminozuur dat fenylalanine wordt genoemd. Het is een essentieel onderdeel voor de productie van verschillende belangrijke hersenchemicaliën, neurotransmitters genaamd, waaronder epinefrine, norepinefrine en dopamine. Neurotransmitters helpen zenuwcellen te communiceren en de stemming te beïnvloeden. Tyrosine helpt ook bij de productie van melanine**, het pigment dat verantwoordelijk is voor de haar- en huidskleur. Het helpt bij de functie van organen die verantwoordelijk zijn voor het maken en reguleren van hormonen, waaronder de bijnieren, schildklier en hypofyse. Het is betrokken bij de structuur van bijna elk eiwit in het lichaam.
 
Melanine
 
"** Melanine is een biologisch pigment in de huid dat uit het aminozuur tyrosine wordt gevormd door melanocyten in een proces genaamd melanogenese. Melanocyten zijn cellen die in de kiemlaag van de huid liggen en worden aangemaakt in de basale laag van de opperhuid."

Het is zeldzaam om een ​​tekort aan tyrosine te hebben. Lage niveaus zijn in verband gebracht met lage bloeddruk, lage lichaamstemperatuur en een traag werkende schildklier. Dit betekent echter niet dat het nemen van tyrosinesupplementen een van deze aandoeningen zal helpen.

Fenylketonurie (PKU)

Deze ernstige aandoening komt voor bij mensen van wie het lichaam het aminozuur fenylalanine niet kan gebruiken. Het kan leiden tot hersenbeschadiging, waaronder een verstandelijke beperking. Mensen met PKU moeten fenylalanine in hun dieet vermijden. Omdat tyrosine is gemaakt van fenylalanine, kunnen mensen met PKU een tekort aan tyrosine hebben. Tyrosine wordt gebruikt in eiwitsupplementen voor mensen met PKU, maar de meeste artsen raden niet meer tyrosinesupplementen aan. Als je PKU hebt, zal je arts bepalen of je meer tyrosine nodig hebt en hoeveel.

Spanning

Tyrosine is betrokken bij de productie van de stress-neurotransmitters epinefrine en norepinefrine. Sommige onderzoekers denken dat het lichaam onder stress niet genoeg tyrosine kan maken uit fenylalanine. Sommige dier- en mensstudies suggereren dat tyrosinesupplementen het geheugen en de prestaties onder psychologische stress kunnen helpen verbeteren. Er is meer onderzoek nodig.

Slaaptekort

Eén onderzoek suggereert dat het gebruik van tyrosine je kan helpen alerter te zijn na slaapgebrek. Er is meer onderzoek nodig.

Ander

Sommige atleten beweren dat tyrosine hun prestaties bevordert. Er is echter geen bewijs dat deze bewering waar of veilig is. Tyrosine staat niet op de internationale dopinglijst.

Omdat tyrosine het lichaam helpt de stemmingsbeïnvloedende chemische stof dopamine te produceren, en omdat depressieve mensen vaak een laag tyrosinegehalte hebben, dachten onderzoekers dat tyrosine zou kunnen helpen bij de behandeling van depressie. Studies hebben echter aangetoond dat het geen effect heeft.

Voorlopig onderzoek suggereert dat tyrosinekinaseremmers een rol kunnen spelen bij de behandeling van schildklierkanker. Andere studies suggereren dat tyrosinekinaseremmers de longfunctie kunnen helpen verbeteren bij mensen met longkanker of longfibrose. Er is meer onderzoek nodig.

Natuurlijke voedingsbronnen

Beschikbaar

Hoe te nemen?

Voorzorgsmaatregelen

Mogelijke interacties

Voorkom een tekort aan L-Tyrosine

Een tekort aan tyrosine veroorzaakt een tekort aan dopamine en noradrenaline, wat gepaard gaat met onder meer depressie en apathie. De werking van tyrosinesuppletie is onderzocht bij aandoeningen als depressie, stress, ontwenningsverschijnselen na het stoppen met cocaïne, evenals bij de ziekte van Parkinson, fenylketonurie en narcolepsie.

De effectiviteit ervan werd daarbij lang niet altijd aangetoond. Tyrosine wordt dus als voedingssupplement verkocht en wordt gereguleerd volgens Europese richtlijnen.

Inhoud

1 verpakking bevat 60 capsules van 500 mg

Meer informatie

Meer informatie
SKU wwtyr
levertijd 1 - 3 werkdagen
Inhoud verpakking 60 capsules

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: