Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

L-Tyrosine poeder

L-tyrosine 30, 60 of 90 gram

€ 11,95
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

L-Tyrosine poeder kopen

L-tyrosine is een aminozuur dat in de hersenen gebruikt wordt om de neurotransmitters norepinephrine en dopamine aan te maken. Deze neurotransmitters spelen door de opwekkende werking een belangrijke rol in de regulering van ons humeur. De effecten kunnen worden gekenmerkt door meer energie, een verhoogd libido en een verminderde eetlust! 

Tekort na cocaïne gebruik

Een tekort aan l-tyrosine wordt ondermeer veroorzaakt door gebruik van cocaïne en amfetaminen en kan leiden tot depressie of de veel voorkomende "afterdips". Daarom is l-tyrosine een nuttige aanvulling na gebruik van dergelijke middelen.

Geen koolhydraten eten

Eet geen koolhydraten voor het eiwit als je de energieopwekkende werking van dopamine wilt gebruiken. De meeste eiwitrijke voedingsmiddelen bevatten zowel tyrosine als tryptofaan en deze 2 aminozuren werken elkaar tegen, ze willen beiden namelijk als eerste de hersenen bereiken. Koolhydraten werken met tryptofaan samen om als eerste de hersenen binnen te dringen en tyrosine zo buiten te sluiten.

Tyrosine en koolhydraten

Tyrosine en de aanmaak van dopamine

Als gevolg daarvan wordt er serotonine aangemaakt in plaats van dopamine. Je zult je ontspannen en tevreden voelen maar niet waakzaam en energiek. Een lage dopaminespiegel doet je snakken naar eten en stoffen die de dopaminespiegel opvijzelen, zoals cafeïne, chocolade, snoep, vetten en zout. Vreemd genoeg doet één alcoholisch drankje de dopaminespiegel stijgen, terwijl meer dan één de serotoninespiegel doet stijgen. 
Snak je naar cafeïne, chocolade, kaas of gezouten pinda's dan moet je eens zoeken naar iets om de dopaminespiegel te doen stijgen, vooral als je daarbij ook andere dopaminegebreksymptomen hebt, zoals hoofdpijn, neerslachtigheid of vermoeidheid.

Goed voor je geheugen

Tyrosine verhoogt cognitieve bronnen voor een goed geheugen. Dit is het proces van het vormen van een geheugen omvat het coderen, vasthouden, opslaan en herinneren van informatie en ervaringen uit het verleden in je hersenen.
Tyrosine als supplement kan specifieke cognitieve middelen herstellen die worden gebruikt om je herinneringsvermogen te vergroten.
Studies tonen zelfs aan dat L-tyrosine alleen specifieke cognitieve hulpbronnen aanvult wanneer deze zijn uitgeput.

Tyrosine geheugen

Bloeddruk verlagend

Uit onderzoek blijkt dat tyrosine mogelijk de bloeddruk verlaagt tijdens een stressvolle periode. Opvallend in dit onderzoek was dat ook de controlegroep ook een lage bloeddruk had. Toekomstig onderzoek met meer deelnemers moet duidelijkheid geven of tyrosine echt helpt tegen een hoge bloeddruk. Zodra daarover meer bekend is zullen we dat vermelden bij dit product.

Tyrosine tegen hoge bloeddruk

Slaapproblemen

Inname van tyrosine lijkt de alertheid na slaapgebrek te verbeteren. Tyrosine 150 mg / kg lijkt de prestatievermindering in psychomotorische tests ongeveer 3 uur na het verlies van een nachtrust uit te stellen. Ander voorlopig klinisch onderzoek toont aan dat het nemen van tyrosine 150 mg / kg voorafgaand aan cognitieve testen het geheugen, redeneren en waakzaamheid verbetert in vergelijking met placebo bij slaaparme patiënten.

Tyrosine slaapproblemen

Bijwerkingen van L-Tyrosine

Oraal, grote doseringen tyrosine 150 mg / kg dailcan kunnen misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid, brandend maagzuur en gewrichtspijn veroorzaken. Het dagelijks innemen van een combinatie van 4 gram tyrosine, 5 mg 5-hydroxytryptophan en 100 mg carbidopa kan diarree, misselijkheid, braken, slaperigheid en agitatie veroorzaken. Deze effecten kunnen worden beperkt door de dosering te verlagen.

Wat is L-tyrosine en hoe wordt het gebruikt?

L-tyrosine is een natuurlijke aminozuur dat van nature voorkomt in eiwitten. Het wordt door het lichaam gebruikt om stoffen te produceren die nodig zijn voor een gezond metabolisme, waaronder neurotransmitters zoals dopamine en adrenaline. L-tyrosine wordt vaak als supplement gebruikt om de geestelijke en fysieke prestaties te verbeteren. Hoewel de wetenschappelijke onderzoeken op dit gebied beperkt zijn, wordt aangenomen dat L-tyrosine kan helpen bij het verminderen van angst en depressie. Het kan ook helpen bij het verbeteren van het geheugen, het verhogen van de energie en het verbeteren van de stemming. L-tyrosine is ook gebruikt om de prestaties te verbeteren in situaties waarbij fysieke inspanning vereist is, zoals bij sporttrainingen.

L-tyrosine en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

L-tyrosine is een essentieel aminozuur dat wordt gebruikt door het lichaam om neurotransmitters, zoals dopamine en noradrenaline, te produceren. Neurotransmitters helpen ons om te focussen, motivatie te voelen en rustig te blijven. L-tyrosine is een belangrijke voedingsstof voor de geestelijke gezondheid. Studies hebben aangetoond dat het gebruik van L-tyrosine kan helpen bij het verminderen van stress en angst, waardoor het gemakkelijker wordt om met emotionele problemen om te gaan.

Cognitieve vaardigheden

Het gebruik van L-tyrosine kan ook helpen bij het verbeteren van cognitieve vaardigheden, zoals concentratie, geheugen en snelheid van denken. Het kan ook helpen bij het verminderen van de symptomen van depressie, waaronder stemmingswisselingen, verlies van interesse en vermoeidheid.

Geestelijke problemen

L-tyrosine is een veelzijdige voedingsstof die wordt aanbevolen voor mensen die problemen ervaren met hun geestelijke gezondheid. Het kan worden gebruikt als een aanvulling op andere behandelingen, zoals medicijnen, om de symptomen te verlichten. Aanbevolen doseringen varieren van 100 mg tot 500 mg per dag, afhankelijk van de behoeften van de individuele persoon. Als u nog niet bekend bent met L-tyrosine, raadpleeg dan eerst uw arts voordat u ermee begint.

Wat zijn de voordelen van L-tyrosine voor sportprestaties?

L-Tyrosine is een veel voorkomend aminozuur dat wordt gebruikt voor het verbeteren van sportprestaties. Het heeft verschillende voordelen die kunnen helpen bij het verbeteren van uw prestaties.

Ten eerste kan L-Tyrosine helpen bij het verminderen van vermoeidheid. Tijdens het sporten, verzwakt je lichaam en verliest het voedingsstoffen zoals eiwitten. L-Tyrosine kan helpen om deze voedingsstoffen te vervangen door energie te leveren, waardoor je meer energie hebt om te presteren.

Ten tweede kan L-Tyrosine helpen bij het verbeteren van je mentale focus. Het helpt je om je gedachten op een positieve manier te richten, waardoor je je meer op je doel kunt concentreren.

Ten derde kan het je helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Door L-Tyrosine te gebruiken, kun je meer energie uit je voeding halen, waardoor je langer in staat bent te sporten en je prestaties te verbeteren.

Al met al kan L-Tyrosine nuttig zijn voor sporters die beter willen presteren. Het helpt je om energie te leveren, je mentale focus te verbeteren en je uithoudingsvermogen te versterken. Door L-Tyrosine te gebruiken, kun je je prestaties verbeteren en je doelen bereiken.

Hoe L-tyrosine helpen bij het verminderen van stress en angst?

L-tyrosine is een aminozuur dat wordt gebruikt om stress en angst te verminderen. Het is een belangrijk bouwsteen voor veel stoffen in het lichaam, waaronder neurotransmitters zoals dopamine, adrenaline en noradrenaline. Deze neurotransmitters helpen bij het reguleren van stemmingen en stemmingen, waardoor uw emotionele toestand positiever kan worden. Als je gestrest of angstig bent, kan L-tyrosine je helpen deze emoties te verminderen.

L-tyrosine is afgeleid van fenylalanine, een andere aminozuur die voorkomt in voedsel dat proteïne bevat. L-tyrosine wordt door het lichaam gebruikt om neurotransmitters te maken, waardoor het een belangrijke rol speelt in het reguleren van stress en angst. Er zijn verschillende supplementen beschikbaar die L-tyrosine bevatten, zodat je het gemakkelijk kunt gebruiken om deze emoties onder controle te houden.

Verbeteren van je stemmingen

L-tyrosine kan ook helpen bij het verbeteren van de stemming, het geheugen en de concentratie. Het heeft ook een positief effect op de hersenen, waardoor het de geestelijke prestaties kan verbeteren. Dit kan de stress en angst die je ervaart verminderen.

Hoewel L-tyrosine als een nuttige aanvulling kan worden gebruikt, is het belangrijk om te onthouden dat er geen wondermiddel is. Als je lijdt aan stress of angst, overweeg dan om een arts te raadplegen om de juiste behandeling te krijgen.

Hoe L-tyrosine helpt bij het verbeteren van de stemming?

L-tyrosine is een aminozuur dat een belangrijke rol speelt in het lichaam. Het wordt gebruikt door het lichaam om neurotransmitters, zoals dopamine, noradrenaline en adrenaline, te produceren. Dit zijn chemische stoffen die het geheugen, de stemming en het vermogen om taken uit te voeren beïnvloeden. Onderzoek heeft aangetoond dat L-tyrosine helpt bij het verbeteren en reguleren van de stemming. Het verhoogt de hoeveelheid dopamine in het lichaam, waardoor de stemming en het geheugen worden verbeterd. Onderzoekers vonden ook dat L-tyrosine het vermogen van mensen om te reageren op stressvolle situaties verbeterde. Hierdoor kan L-tyrosine helpen om depressieve symptomen te verminderen en de stemming te verbeteren.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van het nemen van L-tyrosine?

L-tyrosine is een aminozuur dat wordt gebruikt als een voedingssupplement, en het kan worden gebruikt om bepaalde lichamelijke aandoeningen te behandelen. Hoewel L-tyrosine algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn maag- en darmklachten, hoofdpijn, misselijkheid en diarree. Sommige mensen ervaren ook een verhoogde hartslag, slaperigheid of duizeligheid. In zeldzame gevallen kan L-tyrosine allergische reacties veroorzaken. Als je een bijwerking waarneemt tijdens het nemen van L-tyrosine, raadpleeg dan je arts.

Inhoud

1 verpakking bevat 30 gram L-Tyrosine, 60 gram L-Tyrosine of 90 gram L-Tyrosine 

De stof is dus niet gecapsuleerd, dus als je het liever meteen in capsules hebt, dan kies je voor L-Tyrosine capsules.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 5101
levertijd direct
Inhoud verpakking 30, 60 of 90 gram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: