×

Adult Only

Smartshop

L-Tyrosine poeder

L-tyrosine 30, 60 of 90 gram

€ 11,95
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Gratis verzending vanaf 75,-

Product Details

Omschrijving

L-Tyrosine poeder kopen

L-tyrosine is een aminozuur dat in de hersenen gebruikt wordt om de neurotransmitters norepinephrine en dopamine aan te maken. Deze neurotransmitters spelen door de opwekkende werking een belangrijke rol in de regulering van ons humeur. De effecten kunnen worden gekenmerkt door meer energie, een verhoogd libido en een verminderde eetlust! 

Tekort na cocaïne gebruik

Een tekort aan l-tyrosine wordt ondermeer veroorzaakt door gebruik van cocaïne en amfetaminen en kan leiden tot depressie of de veel voorkomende "afterdips". Daarom is l-tyrosine een nuttige aanvulling na gebruik van dergelijke middelen.

Geen koolhydraten eten

Eet geen koolhydraten voor het eiwit als je de energieopwekkende werking van dopamine wilt gebruiken. De meeste eiwitrijke voedingsmiddelen bevatten zowel tyrosine als tryptofaan en deze 2 aminozuren werken elkaar tegen, ze willen beiden namelijk als eerste de hersenen bereiken. Koolhydraten werken met tryptofaan samen om als eerste de hersenen binnen te dringen en tyrosine zo buiten te sluiten.

Tyrosine en koolhydraten

Tyrosine en de aanmaak van dopamine

Als gevolg daarvan wordt er serotonine aangemaakt in plaats van dopamine. Je zult je ontspannen en tevreden voelen maar niet waakzaam en energiek. Een lage dopaminespiegel doet je snakken naar eten en stoffen die de dopaminespiegel opvijzelen, zoals cafeïne, chocolade, snoep, vetten en zout. Vreemd genoeg doet één alcoholisch drankje de dopaminespiegel stijgen, terwijl meer dan één de serotoninespiegel doet stijgen. 
Snak je naar cafeïne, chocolade, kaas of gezouten pinda's dan moet je eens zoeken naar iets om de dopaminespiegel te doen stijgen, vooral als je daarbij ook andere dopaminegebreksymptomen hebt, zoals hoofdpijn, neerslachtigheid of vermoeidheid.

Goed voor je geheugen

Tyrosine verhoogt cognitieve bronnen voor een goed geheugen. Dit is het proces van het vormen van een geheugen omvat het coderen, vasthouden, opslaan en herinneren van informatie en ervaringen uit het verleden in je hersenen.
Tyrosine als supplement kan specifieke cognitieve middelen herstellen die worden gebruikt om je herinneringsvermogen te vergroten.
Studies tonen zelfs aan dat L-tyrosine alleen specifieke cognitieve hulpbronnen aanvult wanneer deze zijn uitgeput.

Tyrosine geheugen

Bloeddruk verlagend

Uit onderzoek blijkt dat tyrosine mogelijk de bloeddruk verlaagt tijdens een stressvolle periode. Opvallend in dit onderzoek was dat ook de controlegroep ook een lage bloeddruk had. Toekomstig onderzoek met meer deelnemers moet duidelijkheid geven of tyrosine echt helpt tegen een hoge bloeddruk. Zodra daarover meer bekend is zullen we dat vermelden bij dit product.

Tyrosine tegen hoge bloeddruk

Slaapproblemen

Inname van tyrosine lijkt de alertheid na slaapgebrek te verbeteren. Tyrosine 150 mg / kg lijkt de prestatievermindering in psychomotorische tests ongeveer 3 uur na het verlies van een nachtrust uit te stellen. Ander voorlopig klinisch onderzoek toont aan dat het nemen van tyrosine 150 mg / kg voorafgaand aan cognitieve testen het geheugen, redeneren en waakzaamheid verbetert in vergelijking met placebo bij slaaparme patiënten.

Tyrosine slaapproblemen

Bijwerkingen van L-Tyrosine

Oraal, grote doseringen tyrosine 150 mg / kg dailcan kunnen misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid, brandend maagzuur en gewrichtspijn veroorzaken. Het dagelijks innemen van een combinatie van 4 gram tyrosine, 5 mg 5-hydroxytryptophan en 100 mg carbidopa kan diarree, misselijkheid, braken, slaperigheid en agitatie veroorzaken. Deze effecten kunnen worden beperkt door de dosering te verlagen.

Inhoud

1 verpakking bevat 30 gram L-Tyrosine, 60 gram L-Tyrosine of 90 gram L-Tyrosine 

De stof is dus niet gecapsuleerd, dus als je het liever meteen in capsules hebt, dan kies je voor L-Tyrosine capsules.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 5101
levertijd direct
Inhoud verpakking 30, 60 of 90 gram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijkenMeld je aan voor onze nieuwsbrief

Verzendopties:

Betaalopties: