Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Mannitol 250 gram

Mannitol 250 gram. Dit is de beste zoetstof verkrijgbaar. Nu in een extra voordelige verpakking van 0,25 kilogram voor de super zoete-kauwen onder ons.
€ 16,95
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Mannitol 250 gram kopen

Deze 100% zuivere mannitol is verkrijgbaar in handige hersluitbare zakjes van 100 gram of in potten van 1 kilogram voor de echte zoete-kauwen onder ons.

Natuurlijke zoetstof

Mannitol is een polyol (of suiker-alcohol) die wordt gebruikt als natuurlijke zoetstof, antiklontermiddel en vulstof.Mannitol is een natuurlijke zoetstof met 0,7 keer de zoetkracht van suiker. Het komt voor in allerlei soorten planten (vooral zeewieren) en heeft een zoete smaak, zonder bijsmaak. Mannitol wordt gebruikt in allerlei voedingsmiddelen.

Wat is mannitol nog meer?

Mannitol toepassingen

Mannitol wordt gebruikt als een osmotisch laxeermiddel om te helpen bij het verwijderen van overtollig water uit het lichaam (om diarree te verlichten). Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van gestoorde elektrolytenbalans, vochtverlies door acute nierfalen en vergiftiging met bepaalde stoffen zoals alcohol of kwik. Het kan ook worden gebruikt als bescherming tegen verlaging van de intraoculaire druk na een operative trauma zoals glaucoom.

Behandeling van aanvallen

Oplosbaar in water

Maltitol is zeer goed oplosbaar in water en kan worden gebruikt in culinaire bereidingen. Het doet niet mee aan de Maillardreactie: het wordt dus niet bruin en karamelliseert niet. Deze polyol wordt zeer gewaardeerd om zijn knapperige textuur en sterke stabiliteit in bepaalde zoetwaren. Bovendien lijkt de zoete smaak sterk op die van sucrose.

Maltitol werd in 1993 goedgekeurd door het Gezamenlijk Comité van Deskundigen voor Levensmiddelenadditieven van de FAO en de WGO (JECFA).

Betere structuur

Behalve als zoetstof wordt het vaak ook gebruikt omdat het een betere structuur geeft aan bepaalde voedingsmiddelen en het uitdrogen ervan kan voorkomen.Bij overmatig gebruik (gemiddeld meer dan 15 gram per dag) kan mannitol laxerend werken.


Elke hoeveelheid

Je kunt mannitol per kilo of per 25 kilo kopen als je dat wilt, maar ook in zakjes van 100 gram of als kiloverpakking. Je kiest maar.

Productgroep

Mannitol bevindt zich in de productgroep van zoetstoffen en mengstoffen. In deze groep vind je ook cafeïne in inositol.

Korting op mannitol

Vanzelfsprekend kennen we staffelkortingen, maar ook geldt de regel 'hoe meer je koopt, des te goedkoper' ook voor mannitol. Deze stof is in grotere verpakking stukken goedkoper. 

Prijzen per kilogram mannitol

We hebben de prijzen per kilogram doorgerekend.

Koop je een 30 gram verpakking mannitol dan betaal je omgerekend 166,33 per kilo
Koop je een 100 gram verpakking mannitol dan betaal je omgerekend 87,50 per kilo
Koop je een 250 gram verpakking mannitol dan betaal je omgerekend 75,80 per kilo
Koop je een 500 gram verpakking mannitol dan betaal je omgerekend 59.90 per kilo
Koop je een 1000 gram verpakking mannitol dan betaal je omgerekend 55 per kilo

Meer over mannitol

Meer informatie

Meer informatie
SKU 3664439
levertijd direct
Inhoud verpakking 500 gram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: