Labshop

Natriumhydroxide (NaOH) 1 kg

Natriumhydroxide kopen

Deze natriumhydroxide heeft een zuiverheid van 99,5%. Het is met afstand de goedkoopste NaOH op internet, morgen in huis. Food kwaliteit, zonder zware metalen of andere chemische toevoegingen. Altijd direct leverbaar in onze eigen kiloverpakking.
€ 8,75
 • Koop er 2 voor € 8,60 per stuk en bespaar 2%
Niet op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Natriumhydroxide (NaOH). 99,5% zuiver

Natriumhydroxide van een zuivere kwaliteit. Een schoon product zonder toevoegingen. Dit is dus géén gootsteenontstopper, wat door de toevoeging van zware metalen zoals zink niet consumptie-geschikt is. Als je je (laboratorium) spulletjes echt super schoon en vrij van bacteriën wilt houden, dan gebruik je natuurlijk deze Caustic Soda, Natriumhydroxide. Deze natriumhydroxide is geschikt om in aanraking te komen met voedsel.

Prills

Deze natriumhydroxide verpakking bevat prills die ongeveer zo groot zijn als een rijstkorrel. Dit vergemakkelijkt het oplossen in vloeistoffen.

Natriumhydroxide prills

Flakes

Voor toepassingen waarin het gebruik van prills ongewenst of niet mogelijk is, is er nog een andere oplossing. Producenten schaven van grote blokken NaOH een soort vlokken af, die internationaal de benaming 'flakes' dragen. De eigenschappen van natrium hydroxide flakes zijn identiek aan die van prills of fine prills.

Nantroloog

Natriumhydroxide (caustische soda) is een anorganische verbinding met als brutoformule NaOH. De stof komt voor als een witte, hygroscopische (vochtaantrekkende) vaste stof, die zeer goed oplosbaar is in water. De uiteindelijke oplossing wordt ook wel aangeduid als natronloog. Wanneer natriumhydroxide in contact wordt gebracht met water of zuren treedt er door de chemische reactie een grote warmteontwikkeling op. De stof is corrosief voor bepaalde onedele metalen, zoals aluminium en zink ook kan het schade toebrengen aan glas. 

Natriumhydroxide gebruiken

Je kunt deze NaOH ook gebruiken voor het maken van je eigen zeep: Je kan geen zeep maken zonder het gebruik van Natriumhydroxide. Natriumhydroxide is niet per definitie gootsteenontstopper, het wordt er alleen van gemaakt, en niet andersom! Zelfs je eigen vertrouwde stuk zeep wat je in de winkel koopt heeft als basis ingrediënt natriumhydroxide. Natriumhydroxide is een op zich bijtende en gevaarlijk stof, dus voorzichtigheid is troef als je gaat werken met natriumhydroxide.

Géén gootsteenontstopper

Helaas is Natriumhydroxide nog het meest bekend onder de naam Gootsteenontstopper. Maar dit wil eigenlijk alleen maar zeggen: Van Natriumhydroxide wordt gootsteenontstopper gemaakt, en niet andersom! Je kunt natriumhydroxide op zeepgebied vergelijken met de gist die een bakker in zijn brood stopt.

Gootsteenontstopper

Zeep maken

Gist alleen kun je niet eten. Sterker nog, je kunt er behoorlijk ziek van worden. Toch is de gist nodig om het brood te laten rijzen.
Maar het eindprodukt Brood bevat geen spoortje gist meer. Zo is het ook met zeep en natriumhydroxide.

De natriumhydroxide is nodig om je oliën en vetten te laten 'verzepen'. Het eindprodukt Zeep bevat dan -net zoals brood geen gist meer bevat- geen spoortje natriumhydroxide meer,mits je natuurlijk uitertst precies bent met het afwegen van je ingrediënten en recepten.

Reiniging

Natriumhydroxide wordt ook als pH-regulator gebruikt in was- en reinigingsmiddelen. In bleekmiddel zorgt natriumhydroxide ervoor dat het chloor (hypochloriet) bij gebruik en bij het bewaren in de verpakking niet wordt omgezet in gevaarlijk en irriterend chloorgas. In geconcentreerde vorm wordt natriumhydroxide gebruikt in producten die gootstenen kunnen ontstoppen. Natriumhydroxide zorgt ervoor dat vet- en andere afvalresten in de leidingen ‘verzepen’ en daardoor loskomen en weggespoeld kunnen worden.

Flessenspoelmachine

Natriumhydroxide kan ook gebruikt worden als industrieel reinigingsproduct. Bierbrouwers of wijnbottelaars gebruiken het in flessenspoelmachines. 
Dosis: 10-30 g/l, 5 à 10 min. laten inwerken op 50-60°C. 

Natriumhydroxide met foodverklaring

Dit product kent een zogenaamde "food verklaring", waardoor het in aanraking mag komen met voedsel, of met apparatuur waarmee voedsel bereid wordt. Zeer zuiver dus!

Eigenschappen van NaOH

Het product heeft drie verschijningsvormen: natriumhydroxide, natronloog en caustic soda; 
natriumhydroxide is een sterke base en zeer goed oplosbaar in water. Het is een kristallijne, vaste stof met een draderige structuur die ongeveer twee keer zo zwaar is als water. De kleur van NaOH is matwit, gedeeltelijk doorzichtig; 

Natriumhydroxide toepassingen

 • in wasmiddel
 • In zeep
 • In gootsteenontstopper
 • In de voedingsindustrie
 • Als reiniger in laboratoria
 • Grondstof voor harddrugs
 • In de medische wereld

Nantroloog

Natronloog is een heldere, kleurloze, stroperige oplossing van natriumhydroxide in water. NaOH is niet vluchtig en het is onbrandbaar. NaOH is relatief goedkoop. NaOH is een sterke, corrosieve (bijtende) base die heftig reageert met zuren, bij het verdunnen komt zeer veel warmte vrij. Natronloog is een stabiel product dat geen schadelijke invloed ondervindt van licht en warmte; naargelang het toepassingsgebied wordt een oplossing van 33 of 50 % gebruikt: 
Natronloog dient als grondstof voor de productie van caustic soda onder de vorm van schilfers en korrels. Dit gebeurt door indamping tot een eindconcentratie van bijna 100 %. 

De maximale oplossing voordat verzadiging optreedt is 450 gram per liter.

Hoe werk je veilig met NaOH?

 • Zowel natronloog als caustic soda zijn sterk bijtende stoffen; 
 • Vermijd direct contact met het lichaam door aangepaste kleding.
 • Rubber en PVC  zijn zeer goed bestand tegen natronloog en zijn dus aangewezen voor schoeisel, schort en handschoenen; 
 • Het gebruik van een goed afsluitende veiligheidsbril wordt aanbevolen.
 • Bij aanraking met de stof afspoelen met heel veel water en bij inname NIET (laten) braken en direct medische assistentie waarschuwen..

NaOH als gootsteenontstopper

Een chemische ontstopper is meestal op basis van natriumhydroxide (NaOH) of zwavelzuur H2SO4, opgelost in water (vloeibare ontstopper) of in de vorm van witte korrels. Deze wordt toegepast door een lepel korrels in de afvoer te gieten gevolgd door kokend water dat voorzichtig met kleine hoeveelheden wordt toegevoegd. Omdat NaOH zeer etsend is wordt aangeraden hierbij een veiligheidsbril te dragen en afstand te bewaren tot de gootsteen omdat het mogelijk is dat de vloeistof gaat borrelen.

Als het kan de vloeistof een nachtje in de sifon laten staan alvorens met veel water door te spoelen. De werking berust op hydrolyse van veel bestanddelen van het aangekoekte vuil, waardoor b.v. haren snel oplossen, en verzeping van de vetten in het aangekoekte vuil. Daardoor en door de ontwikkelde warmte worden deze zacht tot vloeibaar oplosbaar en kunnen worden doorgespoeld.

Natriumhydroxide korrels

Het is niet verstandig om gootsteenontstopper gebaseerd op loog en gootsteenontstopper gebaseerd op zwavelzuur door elkaar te gebruiken. Niet alleen neutraliseren de stoffen elkaars werking (waardoor er dus netto geen effect wordt gesorteerd), maar reageren zuren en basen zeer heftig met elkaar, waarbij kokende (bijtende) vloeistof uit de afvoer kan spatten.

Deze chemische gootsteenontstopper is niet alleen gevaarlijk voor mensen maar ook voor sommige afvoeren, die kunnen worden aangetast.

Niet met aluminium gebruiken

De stof is corrosief voor bepaalde onedele metalen, zoals aluminium. Gebruik daarom nooit aluminium pannen voor je oplossingen waarbij NaOH als ingrediënt wordt toegepast. Het aluminium zal ongewenst in je oplossing terecht komen. Gebruik daarom altijd kwaliteitspannen van RVS.

Laagste prijs garantie

Wij geven de permanent laagste prijs garantie. Dus geen tijdelijke aanbieding of speciale verzendtarieven, nee gewoon blijven als laagste geprijsd.

Natriumhydroxide en jouw veiligheid

Voor verwerking of gebruik: Draag geschikte veiligheidskleding, handschoenen en veiligheidsbril.

Eerste hulp maatregelen:
· Algemene informatie:
Verontreinigde kleding onmiddellijk uittrekken.
Aantastingen moeten meteen worden behandeld, aangezien anders moeilijk te genezen wonden kunnen ontstaan.
· Na het inademen: Frisse lucht toedienen; bij klachten altijd een arts waarschuwen. Bij acute ademhalingsproblemen, bel 112.
· Na huidcontact:
Wanneer je huid geïrriteerd blijft, een dokter raadplegen.
Onmiddellijk met heel veel lauw water en zeep afwassen en langdurig naspoelen.
· Na oogcontact: Ogen met open ooglid een aantal minuten onder stromend water afspoelen en meteen een arts bezoeken.
· Na inslikken: Drink zeer veel water en voer verse lucht aan. Onmiddellijk een arts waarschuwen.

Blusmiddelen Brandblusser aangepast aan de brandklasse van de omgeving gebruiken, evt. brandblusdeken. Alle blusmiddelen zoals SCHUIM, WATERSPROEISTRAAL, DROOG POEDER, KOOLZUUR kunnen worden gebruikt. 

Eisen aan magazijnruimten en verpakkingen Bij opslag en bewaring de originele verpakking goed gesloten houden. 

Gebruik bij voorkeur een speciale natriumlepel die bestendig is tegen dit product.

Levering

De levering geschiedt in een gesloten plastic emmer voorzien van een etiket. Per order kan je maximaal 5 van deze emmers bestellen.

Natriumhyroxide in België kopen

Natriumhydroxide wordt ook naar België verstuurd. Volg de gewone bestelprocedure als je NaOH in België geleverd wilt krijgen. En net zoals in Nederland het geval is zal de levering uit voorraad zijn en dus heb je je bestelling natriumhydroxide ook in België de volgende werkdag al in huis.

Productspecificaties NaOH

Toepassingsgebied

Natriumhydroxide wordt veelvuldig toegepast in de industrie omdat het breed inzetbaar is. Het wordt - zoals al eerder genoemd - gebruikt bij de productie van zeep, maar ook bij de productie van kleurstoffen, kunstzijde en cellulose uit hout en stro. Het wordt gebruikt bij de bewerking van katoen en de reiniging van vet, aardolie en petroleum. Natriumhydroxide wordt ook aangewend bij de synthese van andere verbindingen, zoals natriumhypochloriet, natriumfosfaat, natriumsulfide en natriumaluminaat. Het maakt in verdunde oplossing deel uit van gootsteenontstopper, ontharingsmiddelen en haarontkrullers.

Natriumhydroxide kopen Kruidvat

Drogisterijketens zoals het Kruidvat, maar ook supermarkten verkopen ook natriumhydroxide. Maar als je het product gaat inzetten bij de bereiding van voedsel dan is het zeer onwenselijk om daar je natriumhydroxide te kopen omdat deze is aangevuld met zware metalen. Dit maakt het absoluut geschikt om te ontstoppen, maar absoluut ongeschikt voor consumptie.
Iets dat je in eerste instantie natuurlijk niet merkt, maar je lichaam loopt op den duur onherstelbare schade op van onzuiver natriumhydroxide.

Hygroscopisch

Van stoffen die uit de lucht waterdamp aantrekken en daardoor gaan klonteren of zelfs geheel vervloeien zegt men dat ze hygroscopisch of wateraantrekkend zijn. Vele voedingsmiddelen en zoetwaren zijn hygroscopisch. Natriumhydroxide is zeer sterk hygroscopisch en lost spontaan op in het aangetrokken water. Het is dus belangrijk om het product goed afgesloten te bewaren. De verpakking is dan ook hersluitbaar.

Snelle levering

Omdat deze natriumhydroxide door ons groot wordt ingekocht en in ons eigen magazijn wordt herverpakt, beschikken wij altijd over zeer ruime voorraad. Dat betekent dat er nooit een levertijd op dit product zit. Van het moment van bestellen tot op het moment dat het bij jou aankomt is er in de meeste gevallen nog geen 24 uur verstreken. 

Artikelen over Natriumhydroxide

In ons blog schrijven we regelmatig over Natriumhydroxide zoals:

Blog

Meer informatie

Meer informatie
SKU wwnaoh1
levertijd direct
Inhoud verpakking 1 Kilogram

Reviews 34

5 / 5
wappie wappie wappie wappie wappie
 • 5 wappies 30
 • 4 wappies 3
 • 3 wappies 0
 • 2 wappies 1
 • 1 wappie 0
 • Kwaliteit
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Prijs
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Waar voor je geld
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Aan te bevelen
  wappie wappie wappie wappie wappie

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: