Sluitzakjes afbreekbaar 80 x 60 mm

Art.nr.
400-699102
€ 6,95
Biologische afbreekbare gripzakjes. Deze gripzak biedt nóg meer ecologische voordelen voor de groene consument die volledig sustainable wil ondernemen op het gebied van haar gripzakken.

Corn Based Grip Bag 60 X 80 X 0,05Mm

Deze gripzak biedt nóg meer ecologische voordelen voor de groene consument die volledig sustainable wil ondernemen op het gebied van haar gripzakken. 

De Cornbased Biodegradable Plastic Gripzak

Deze gripzak, is de eerste, volledig composteerbare gripzak. Deze gripzak is gemaakt van PLA.
PLA is een plastic soort die gemaakt is van 100% bio based en biodegradeable plastic.

Invloed op natuur van Biodegradable Plastic

Deze gripzak kan ingezameld worden bij het GFT afval en zal gewoon composteren. Zelfs de inkt met de tekst ‘I’m compostable’ is gemaakt van inkt die gecertificeerd is voor compost. Tijdens de productie van van PLA vindt er een reductie van 60% CO2 uitstoot en een reductie van 60% niet hernieuwbare grondstoffen plaats in vergelijking met normaal plastic.

Wat is PLA? 

PLA is een 100% bio based en biodegradable plastic gemaakt uit mais en suikerriet. Polymelkzuur of polylactide is de naam voor thermoplastische polymeren van melkzuur. Ze worden vaak aangeduid met de afkorting PLA (van het Engels polylactic acid). Ze zijn biologisch afbreekbaar, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (maiszetmeel of suikerriet), en worden daarom gepromoot als duurzaam alternatief voor traditionele plastics uit petroleumchemicaliën zoals polyetheenpolypropeen of polystyreen. Voorlopig liggen de productiekosten van PLA wel hoger zodat een grootschalige vervanging nog niet aan de orde is. Toch proberen we zoveel mogelijk van dit soort producten op te nemen in ons assortiment ter vervangen van de schadelijke plastic producten.

Details

  • Maat: 60mm x 80 mm x 0,05 mm
  • Hoeveelheid zakjes: 100 stuks 
  • Materiaal: PLA (composteerbaar plastic)
Meer informatie
Bijzonderheden geen
Gebruikerslevel Iedereen
Ingrediënten n.v.t.
Inhoud verpakking zie omschrijving
levertijd 1 - 3 werkdagen
Staat in onze headshop
Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan