Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Smartshop

Ashwagandha (Withania somnifera) shredded [80 gram]

Ashwagandha, 80 gram

Ashwagandha (Withania somnifera) komt van de wortel van de Withania somnifera struik, een plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae) inheems in de drogere delen van India, maar ook delen van Nepal en China.

€ 9,95
Niet op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Ashwagandha (Withania somnifera) kopen

Ashwagandha (Withania somnifera) komt van de wortel van de Withania somnifera struik, een plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae) inheems in de drogere delen van India, maar ook delen van Nepal en China.  Ashwagandha, wetenschappelijk bekend als Withania somnifera, is een adaptogeen kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het wordt ook wel Indiase ginseng of winterkers genoemd. Ashwagandha wordt vaak gebruikt om stress te verminderen, de energie te verhogen, en het algehele welzijn te verbetere

Ashwagandha effecten

Volgens traditionele gebruikers in Azië ondersteunt de verpoederde ashwagandha-wortel de weerstand. Het wordt over het algemeen beschouwd als een middel dat de natuurlijke lichaamsbalans herstelt en versterkt.

Gebruik Ashwagandha 

Ashwagandha kan je op verschillende manieren gebruiken, zoals als thee, tinctuur, capsules of poeder. De aanbevolen dosering varieert, maar over het algemeen wordt 300-500 mg gestandaardiseerd wortelextract eenmaal of tweemaal per dag aanbevolen. 

Wat zegt de wetenschap?

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken en de daarbij behorende publicaties gedaan over Ashwagandha.

Stressvermindering

Een studie uit 2012 toonde aan dat ashwagandha de cortisolspiegel significant verlaagde bij deelnemers met chronische stress en de stress- en angstniveaus verminderde.
(Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3573577/)

Verbeterde cognitieve functie

Een onderzoek uit 2014 wees uit dat ashwagandha-extract de cognitieve en psychomotorische prestaties bij gezonde volwassenen verbeterde zonder bijwerkingen.
(Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24497737/)

Slaapverbetering

Een studie uit 2019 toonde aan dat ashwagandha wortel-extract de slaapkwaliteit, slaaplatentie en algemene slaapefficiëntie verbeterde bij deelnemers met insomnia.
(Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6827861/)

Testosteron en vruchtbaarheid

Een studie uit 2013 toonde aan dat ashwagandha het spermavolume, de beweeglijkheid en het aantal spermacellen verbeterde en de testosteronniveaus verhoogde bij mannen met een laag aantal spermacellen.
(Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3863556/)

Ontstekingsremmende en immunomodulerende effecten

Een overzicht van onderzoek uit 2015 suggereert dat ashwagandha ontstekingsremmende effecten heeft en het immuunsysteem kan moduleren. (Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3252722/)

Voorzorgsmaatregelen

Hoewel ashwagandha over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die u in gedachten moet houden bij het gebruik van dit kruid:

Zwangerschap en borstvoeding

Ashwagandha wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, omdat het kruid uteruscontracties kan veroorzaken. Er is onvoldoende informatie over het gebruik van ashwagandha tijdens de borstvoeding, dus het is het beste om het gebruik van dit kruid tijdens deze periode te vermijden.

Auto-immuunziekten

De stof Ashwagandha kan het immuunsysteem stimuleren, wat mogelijk niet gunstig is voor mensen met auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis, lupus of multiple sclerose. Raadpleeg uw arts voordat u ashwagandha gebruikt als u een auto-immuunziekte heeft.

Schildklierproblemen

Het is mogelijk dat Ashwagandha de schildklierhormoonspiegels verhoogt, wat mogelijk problematisch is voor mensen met schildklieraandoeningen. Raadpleeg uw arts voordat u ashwagandha gebruikt als u schildklierproblemen heeft.

Medicijninteracties

Ashwagandha kan interageren met bepaalde medicijnen, zoals sedativa, anticoagulantia en schildkliermedicatie. Bespreek het gebruik van ashwagandha met uw arts als u medicijnen gebruikt om mogelijke interacties te voorkomen.

Shredded

Deze uitvoering is als shredded verpakt en bezit 80 gram shredded ashwagandha.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 300-11501
levertijd 1 - 3 werkdagen
Inhoud verpakking 80 gram

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Verzendpartner:

Betaalopties: