Wapwinkel verkoopt geen producten aan minderjarigen. Dus voor je toegang krijgt: ben je 18 jaar of ouder?

Mannitol 1 kilogram

€ 52,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
Mannitol is de beste zoetstof verkrijgbaar. Nu in een extra voordelige verpakking van 1 kilogram voor de super zoete-kauwen onder ons.

Mannitol 1000 gram kopen

Een kilo 100% zuivere mannitol van de zuiverste vorm. Perfect wit en een zeer mooie en gladde structuur. Verkrijgbaar in handige hersluitbare stazakken van 100, 500 of 1000 gram.

Natuurlijke zoetstof

Mannitol is een polyol (of suiker-alcohol) die wordt gebruikt als natuurlijke zoetstof, antiklontermiddel en vulstof.Mannitol is een natuurlijke zoetstof met 0,7 keer de zoetkracht van suiker. Het komt voor in allerlei soorten planten (vooral zeewieren) en heeft een zoete smaak, zonder bijsmaak. Mannitol wordt gebruikt in allerlei voedingsmiddelen.

Maltitol is zeer goed oplosbaar in water en kan worden gebruikt in culinaire bereidingen. Het doet niet mee aan de Maillardreactie: het wordt dus niet bruin en karamelliseert niet. Deze polyol wordt zeer gewaardeerd om zijn knapperige textuur en sterke stabiliteit in bepaalde zoetwaren. Bovendien lijkt de zoete smaak sterk op die van sucrose.

Maltitol werd in 1993 goedgekeurd door het Gezamenlijk Comité van Deskundigen voor Levensmiddelenadditieven van de FAO en de WGO (JECFA).

Betere structuur

Behalve als zoetstof wordt het vaak ook gebruikt omdat het een betere structuur geeft aan bepaalde voedingsmiddelen en het uitdrogen ervan kan voorkomen.Bij overmatig gebruik (gemiddeld meer dan 15 gram per dag) kan mannitol laxerend werken.

Kleur mannitol

De kleur van deze mannitol is poolwit. Het is de wiste stof met de fijnste structuur in onze assortiment poeders.

Toepassing in de keuken

Mannitol is zacht van smaak en heeft geen nasmaak. Daardoor kan de stof worden gebruikt in tal van culinaire bereidingen. Mannitol wordt vaak gecombineerd met natriumbicarbonaat, omdat het voedingsproducten snel zuur maakt. De verfrissende smaak wordt zeer vaak ingezet bij het maken van snoepgoed.


Elke hoeveelheid

Je kunt mannitol per kilo of per 25 kilo kopen als je dat wilt, maar ook in zakjes van 100 gram of als kiloverpakking. Je kiest maar.

Productgroep

Mannitol bevindt zich in de productgroep van zoetstoffen en mengstoffen. In deze groep vind je ook cafeïne in inositol.

Gebruikerslevel Iedereen
Inhoud verpakking 1000 gram
levertijd direct
Merk Wapwinkel
Staat in onze smartshop

Klant beoordelingen

Mooi spul Beoordeling door PP
Kwaliteit
Prijs
Waar voor je geld
Aan te bevelen
Mooi wit, mooi fijn van structuur, mooi niet palkkende (Geplaatst op 29-01-2019)

Schrijf je eigen review

Alleen ingelogde klanten kunnen een review schrijven. Dus, log in of registreer

getLayout()->createBlock("snippets/products")->toHtml(); ?>
Loading...