Wapwinkel verkoopt geen producten aan minderjarigen. Dus voor je toegang krijgt: ben je 18 jaar of ouder?

Ubhubhubhu (Helinus integrifolius)

Beoordeel dit product als eerste

€ 6,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
Waarzeggers gebruiken saponine-rijke soorten zoals Helinus integrifolius in een Ubulawu mix die hen in staat stelt om dromen duidelijker te interpreteren. Saponinen zijn een zeer bioactieve groep moleculen.

Ubhubhubhu (Helinus integrifolius)

Helinus Integrifolius droomkruid 

Nee, ons toetsenbord bleef niet hangen bij het invoeren van dit product. Waarzeggers gebruiken saponine-rijke soorten zoals Helinus integrifolius in een Ubulawu mix die hen in staat stelt om dromen duidelijker te interpreteren. Saponinen zijn een zeer bioactieve groep moleculen.

Het wordt bereid door in koud water te roeren totdat er schuim verschijnt.

Ubhubhubhu effecten

Helinis integrifolius is een oneirogeen, dat wil zeggen dat het droomopwekkende eigenschappen heeft. Diverse bronnen schrijven dit toe aan een hoog gehalte saponine. Dit is een stof die in sommige planten voorkomt en waarvan men vermoedt dat het een gunstig effect heeft op het menselijk lichaam. Een van de karakteristieken van Saponinen is dat het schuimt wanneer het in contact komt met water. De naam is afgeleid van het Latijnse woord sapo, wat zeep betekent.

De voornaamste effecten volgens de Xhosa: helderheid van geest, lucide dromen en verbeterde dream recall (het kunnen herinneren van dromen na het wakker worden).

Ubhubhubhu gebruik

Ubhubhubhu werd gebruikt voor een koudwater-infusie. Met een stok werd de mix langzaam geroerd tot er schuim geproduceerd werd. De Xhosa ingewijde dronk de infusie (op een lege maag) totdat hij of zij een vol gevoel kreeg. Vervolgens moest het uitgebraakt worden, wat gezien werd als een essentiële stap in het verwijderen van onvolmaaktheden. Bij een dergelijk ritueel diende men schoon en puur te zijn in lichaam en in geest.

Ondanks het overgeven zijn de psychoactieve stoffen al deels door het lichaam opgenomen, wat leidt tot heldere dromen.

Vanwege een teleurstellend gebrek aan onderzoek, zowel in wetenschappelijke kringen als onder psychonauten, is er vrij weinig informatie te vinden over dit kruid. Het staat je natuurlijk vrij om je ervaringen met andere Wapwinkel bezoekers te delen in een product review!

Neveneffecten van Ubhubhubhu 

Hoewel overgeven voor ons niet klinkt als een erg fijne manier om dit kruidje te ervaren, werd het traditioneel wel beschouwd als onderdeel van het gebruik van Ubulawu droomkruiden (dit is zelfs een belangrijke methode in traditionele Afrikaanse geneeskunde in het algemeen). Er zijn op dit moment geen neveneffecten bekend van het gebruik van Ubhubhubhu of saponinen.

Gebruikerslevel Iedereen
Inhoud verpakking 10 gram poeder
levertijd 1 - 3 werkdagen
Levering onder rembours Nee
Staat in onze smartshop

Schrijf je eigen review

Alleen ingelogde klanten kunnen een review schrijven. Dus, log in of registreer

Product vragen

geen vragen

getLayout()->createBlock("snippets/products")->toHtml(); ?>
Loading...