Waardering:
70% of 100

Cactus Trichocereus pachanoi

Art.nr.
wwtrp
€ 22,95

De San Pedro cactus (Trichocereus pachanoi) is de oudst bekende magische plant in Zuid-Amerika.
Oorspronkelijk stamt deze uit Ecuador en Peru, daar groeit hij nog steeds op de hoogvlaktes op 2000-3000 meter.

Cactus Trichocereus pachanoi

De Trichocereus Pachanoi komt oorspronkelijk uit het Zuid Amerikaanse Peru.

San Pedro

De San Pedro cactus (Trichocereus pachanoi) is tevens de oudst bekende hallucinerende magische plant in Zuid-Amerika. In Ecuador en Peru, daar groeit hij nog steeds op de hoogvlaktes op 2000-3000 meter. 

De cactus heeft 4 tot 9 ribben, groeit voor cactus-begrippen bijzonder snel en heeft een sterk wortelstelsel. De San Pedro cactus groeit net zolang door, totdat hij onder zijn eigen gewicht bezwijkt. Dan valt hij om en de omgevallen cactus zal in de vrije natuur dan weer gaan wortelen en vele uitlopers produceren. 

De San Pedro wordt ook vaak als entstam gebruikt voor andere, moeilijker kweekbare, cacti. 
De cactus zelf wordt uit zaden of stekken opgekweekt. Onder zowel droge als vochtige omstandigheden groeit de cactus, hij groeit echter sneller wanneer hij regelmatig water krijgt. De cactus kan echter jarenlang zonder water overleven en zelfs nieuwe zijscheuten vormen. 

De belangrijkste stoffen in de San Pedro cactus zijn: 
mescaline (3,4,5-trimethoxy-B-phenethylamine) 
3-methoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine 
3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine 
tyramine 
hordinenine 
Daarvan is mescaline de belangrijkste. De San Pedro bevat iets minder mescaline dan de Peyote cactus, en is daarom vriendelijker van karakter. 

Deze San Pedro stukken zijn gemiddeld 30 cm lang, 7 cm in doorsnee en wegen gemiddeld 1 kilo. Ze bevatten weinig stekels die bovendien klein zijn. 

Het is mogelijk om de stuk San Pedro verder te laten groeien. Zet het in vochtig zand, diep genoeg dat het ondersteund blijft (7-10cm). Als de aarde warm is zal het snel wortel schieten. Na enkele weken, wanneer de cactus sporen vertoont van groei, kan het in gewone cactus aarde verpot worden.

Meer informatie
Gebruikerslevel Beginners
levertijd onbekend
Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan