Wapwinkel verkoopt geen producten aan minderjarigen. Dus voor je toegang krijgt: ben je 18 jaar of ouder?

Truffel kweekset Tampanensis

Beoordeel dit product als eerste

€ 32,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Sommige soorten produceren naast paddenstoelen ook zogenaamde 'sclerotia' of 'tripknollen'.


Deze worden gevormd in het substraat en dienen als overlevingsmechanisme. Ze bevatten dezelfde werkzame stoffen als paddo's: psilocine en psilocybine. Wij leveren de sclerotiakweekset in twee soorten: Psilocybe tampanensis en Psilocybe mexicana.


LET OP WIJ VERSTUREN GÉÉN KWEEKSETS ONDER REMBOURS!!!

Truffel kweekset Tampanensis bestellen

Sommige soorten produceren naast paddenstoelen ook zogenaamde 'sclerotia' of 'tripknollen'.

Deze worden gevormd in het substraat en dienen als overlevingsmechanisme. Ze bevatten dezelfde werkzame stoffen als paddo's: psilocine en psilocybine. Wij leveren de sclerotiakweekset in twee soorten: Psilocybe tampanensis en Psilocybe mexicana. Het enige dat je hoeft te doen is wachten.

Plaats de pot op een geschikte plaats en na 3-4 maanden kunnen de sclerotia geoogst worden. De pot produceert geen paddenstoelen. De opbrengst is zo'n 70-90 gram verse sclerotia. Deze soort groeit in de subtropische streken van Mexico, en wordt ook wel in Guatemala gevonden. Gebruik Zet het kitje in volledige duisternis weg. Dit is essentieel, want het mycelium kan niet goed tegen daglicht!

Ideaal is een constante temperatuur tussen de 22 en 24 graden. Lager kan, maar vertraagt het proces van truffelvorming. Een temperatuur hoger dan 24 graden is niet aan te raden, vanwege een grotere kans op sterfte en/of besmetting. Plaats het kitje dus nooit direct op de verwarming! Mogelijke plaatsen zijn: In de buurt van de CV-ketel, boven op de koelkast of vlak bij het plafond in een ruimte die op kamertemperatuur verwarmd wordt.

Zorg er wel voor dat het kitje in het donker staat, dus bijvoorbeeld in een afgesloten kartonnen doosje. Oogst informatie: De geschatte opbrengst voor de kitjes is 75 -120 gram. Na minimaal 16 weken kan de Tampanensis geoogst worden. Hoe langer je wacht met oogsten, des te groter je opbrengst zal worden. Dus het loont zeker de moeite om wat extra geduld te hebben! Eenmaal geopend moet het kitje leeg geoogst worden om besmetting te voorkomen. Maak dus ook nooit tussentijds het kitje open, hoe verleidelijk dit ook is.

Truffels schoonwassen na het oogsten: Je kunt de truffels gemakkelijk in een laagje water schoonwrijven (eventueel met een borsteltje) en in een vergiet de laatste graszaden eraf spoelen. Daarna droogwrijven met een schone doek en even laten uitdampen.

Hoe de truffels vers te bewaren: Na het schoonmaken en uitdampen, in de koelkast bewaren in bijvoorbeeld een plastic bakje met wat gaatjes in het deksel. Waarschuwing: informeer jezelf goed voordat je paddo's gaat gebruiken. Paddo's kunnen veel invloed hebben op je gedrag. Begin daarom eerst met een kleine dosis en wacht rustig af wat de paddo's met je doen. Gebruik paddo's uitsluitend in een vertrouwde omgeving.

Dit product wordt niet onder rembours verstuurd!

Aanvullende pagina paddokweek.nl
Gebruikerslevel Iedereen
Inhoud verpakking 1 kweekpot
levertijd 3 - 5 werkdagen
Levering onder rembours Nee

Schrijf je eigen review

Alleen ingelogde klanten kunnen een review schrijven. Dus, log in of registreer

Product vragen

geen vragen

getLayout()->createBlock("snippets/products")->toHtml(); ?>
Loading...