Wapwinkel verkoopt geen producten aan minderjarigen. Dus voor je toegang krijgt: ben je 18 jaar of ouder?

Truffels, wat zijn het?

Truffels kennen veel mensen als voedsel, maar er zijn ook truffels die je een trip kunnen bezorgen. Deze truffelsoorten krijgen de toevoeging 'magisch'. Op deze pagina informatie over deze bijzondere truffels.

Magische truffels, Psychedelische truffels of Scletoria

Truffels zijn eigenlijk schimmels die vergelijkbaar zijn met magic paddo's en geven een vergelijkbaar effect bij consumptie. Omdat ze echter niet officieel tot paddestoelen behoren, mogen ze gewoon verkocht worden en vallen ze niet onder de opiumwet. Vanaf 2008 verbood de overheid in Nederland de verkoop van verse en gedroogde paddo's en dat maakte de magic truffels enorm populair. De stof die voor het psychedelische effect (trippen) zorgt is psilocybine, dat ook in paddo's voorkomt. De truffels zorgen voor een verandering van de waarnemingen zoals: kleuren feller zien, geluiden intenser beleven, hallucineren.

De werking van truffels

De truffels worden meestal rauw gegeten. De meeste mensen beschrijven de smaak van truffels als vies, zeker ook omdat je voor een goed effect langdurig op de truffels moet kauwen. Na een kwartiertje zal het eerste gevoel optreden en na een half uur tot een uur zal de truffel trip beginnen.

Als je wilt dat je truffel sneller werkt, dan kan je er thee van maken. Truffels kan je niet roken. De eerste effecten zijn: de geluiden vloeien in elkaar over, een euforisch gevoel, slappere spieren en ontspanning. Voorwerpen beginnen te golven, gezichten vervormen, kleuren zijn intenser. De werking gaat schoksgewijs en is dus het ene moment intenser dan het andere moment. Een truffeltrip duurt tenminste twee uur en kan aanhouden tot wel 6 uur. Er is wel sprake van gewenning, ervaren gebruikers nemen daarom altijd een rustpauze tussen hun sessies. Sommigen nemen zelfs twee maanden pauze tussen hun truffeltrips.

de tekst gaat verder onder de afbeelding

Truffels

Verslaving

Lichamelijke verslaving is onmogelijk bij truffels, wel kan er sprake zijn van geestelijke verslaving, hoewel dat tamelijk zeldzaam is, door de afnemende werking na veelvuldig gebruik in korte tijd.

De wet (NL)

Truffels zijn in Nederland niet verboden en zijn daarom bij Wapwinkel te koop voor personen boven de 18 jaar. Psilocybine, de werkzame stof in truffels staat op Opium Lijst I en het is daarom verboden de psilocybine uit de truffels te halen. Het drogen van truffels valt ook onder het produceren van drugs en is daarom verboden. Het laten groeien van truffels, het in het bezit hebben en het gebruik van truffels is in Nederland toegestaan.

Truffel soorten

Er zijn drie verschillende soorten truffels: de psilocybe Mexicana (Jalisco/Mexicana A), psilocybe Tampanensis en de psilocybe Galindoi. 

Dosering 

Mensen reageren verschillend op gelijke doseringen. De werking kan per keer verschillen want:

 • Soorten truffels verschillen in het effect dat ze hebben.
 • Truffels van dezelfde soort kunnen zelfs in sterkte van elkaar verschillen.
 • Op een lege maag is de werking altijd sterker.
 • Sommige mensen reageren gevoeliger op truffels.
 • Het drinken van truffelthee geeft een sneller opkomend en heviger effect dan het eten van de truffel.

Als je een dosering van 5 gram magic truffels neemt, dan is het effect mild, maar duidelijk aanwezig. Met 10 gram wordt het een intense ervaring en met een dosering van 15 gram, kun je spreken van een zeer heftige trip. Houd dit in gedachten als je onze 2 sterkste magic truffels neemt: Psilocybe Hollandia en Psilocybe Utopia. Een volledige 15 gram wordt alleen aanbevolen aan de meest ervaren psychonauten!

Goed om mee te beginnen is een dosis van 5 gram. Zo kun je voorzichtig vertrouwd raken met de situatie en kom je erachter hoe je reageert op de psychoactieve ervaring. 

Trippen

Een trip op magic truffels is een zeer persoonlijke ervaring. Het effect van Magic Truffels begint ongeveer 20 minuten na inname, soms merk je de eerste effecten echter al na 10 minuten. De psychedelische reis duurt tussen de twee en zes uur waarna het geleidelijk afneemt. De eerste drie uur zijn de meest heftige. De trip ervaringen zijn meestal vrij kleurrijk en vol visioenen en bijzondere geluiden die je extra goed waarneemt..

Je kunt een aantal kleurrijke zaken ontdekken die je in het normale leven als je nuchter bent niet ziet. Alles is daarnaast veel levendiger waardoor je geluiden anders waarneemt en ook je aanrakingsgevoel zal intenser zijn. Het ondergaan van een trip op magic truffels is een geweldige beleving. De effecten kunnen best heftig zijn dus het is verstandig om je goed voor te bereiden. 

De voorbereiding op je trip

Iedereen vindt zijn of haar eerste trip over het algemeen een onvergetelijke ervaring. Negatieve ervaringen komen nauwelijks voor, zeker niet als je voor het eerst Magic Truffels neemt. Dat komt ook omdat de meeste mensen zich goed voorbereiden voordat ze magic truffels nemen. Je moet goed in je vel zitten als je magic truffels neemt omdat het werkt als een soort versterker. Als je depressief of angstig bent zullen deze emoties alleen maar sterker worden. En door de hallucinderende werking van de truffels kan het een vervelende ervaring worden.

Een ander belangrijk aspect dat invloed heeft op het verloop van de trip is de omgeving waarin je je bevindt. Deze moet veilig en vertrouwd zijn. Ik adviseer mensen altijd om de eerste keer thuis te trippen. Hier heb je controle over de omgeving, toegang tot eten en drinken en je kan lekker op de bank gaan liggen als je daar behoefte aan hebt. En je weet overal goed de weg als je gaat lopen.

Sitter

Het is ook belangrijk dat je niet zonder sitte niet tript. Een persoon noemen we een ‘sitter’ als hij of zij zelf nuchter blijft en ervoor zorgt dat alles goed verloopt. De sitter bekijkt de zaken nuchter en kan je geruststellen als je onrustig wordt of troosten mocht je verdrietig worden.

De hallucinaties

Als je magic truffels’ neemt ga je hallucineren. Hallucineren is een fenomeen dat mensen al eeuwenlang bezig houdt. Het is een vreemde sensatie waarbij alles wat je ziet ineens verandert. Objecten nemen andere kleuren en vormen aan. Je kunt je vast voorstellen dat er een moment was waarop de mensheid dacht dat hallucinaties boodschappen waren van boven. Er werd gecommuniceerd met de goden, zo leek het.

Wat is een hallucinatie?

Nu weten we veel meer over hallucinaties en waar ze vandaan komen. Een hallucinatie is een misperceptie van de menselijke zintuigen (geur, zicht, gevoel, etc.).Je neemt iets waar dat er feitelijk niet is. Hallucinaties kunnen gestimuleerd worden door bepaalde stoffen waar je lichaam op reageert. Psilocybine uit magic truffels is hier een goed voorbeeld van. Ook bij bepaalde ziektes kunnen hallucinaties optreden. Toch zijn de hallucinaties die je ervaart door magic truffels relatief mild, Mogelijk zie je patronen in de muur of op het plafond, of prachtige kleurwisselingen, of vervormt je gezicht als een slap rubber masker als je in de spiegel naar jezelf kijkt. Zolang je in een vertrouwde omgeving bent zal een hallucinatie niet snel beangstigend overkomen. Ze zullen je eerder fascineren en een onvergetelijk mooie indruk bij je achterlaten!

Vat het niet te licht op

Trippen is niet iets dat echt niet te licht moet worden genomen. Trippen op een middelmatige of een hogere dosis kan zelfs psychologisch destructief zijn als het wordt gedaan door de verkeerde persoon. Maar ook voor de juiste persoon, op het verkeerde moment, in de verkeerde omgeving. Doe als eerste eerlijk zelfonderzoek. Als je denkt dat je niet in staat bent tegenover je diepste angsten voor de dood, waanzin, en niet te vergeten erg overtuigende en enge demonen te staan, neem de stap om te trippen niet.

Andere wegen

Er zijn andere wegen naar extase en visionaire staten zoals meditatie, yoga en ga zo maar door. Zelfkennis is een sleutel tot wijsheid, en weten welke paden goed voor je zijn en welke niet, zijn in verschillende stadia van je leven een zeer belangrijk onderdeel daarvan. Bovendien is het beter om niet zo’n dergelijke ervaring te ondernemen als je te jong bent. Want het is het beste om een brein met een ontwikkelde en solide ego-structuur te hebben voordat je op zoek gaat naar manieren om dat door elkaar te schudden.

Trippen is absoluut niet bedoeld voor:

 •  Mensen onder de leeftijd van 18 jaar
 •  Zwangere vrouwen
 •  Mensen die lijden aan epilepsie of latente epilepsie
 •  Mensen die lijden aan schizofrenie of latent neuropsychiatrische problemen
 •  Mensen die lijden aan negatieve hartaandoeningen
 •  Mensen die lijden aan een andere psychische stoornis
 • Medicijngebruikers

Video truffels

In de onderstaande video zie je iemand die truffels gebruikt, stap voor stap.

Trip veilig en lees op je gemak al deze tekst. Bereid alles goed voor en dan is Magic Truffels nemen een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

getLayout()->createBlock("snippets/products")->toHtml(); ?>
Loading...