Wapwinkel verkoopt geen producten aan minderjarigen. Dus voor je toegang krijgt: ben je 18 jaar of ouder?

Truffels

Magig truffels, Psychedelische truffels of Scletoria, zijn eigenlijk schimmels die vergelijkbaar zijn met magic paddo's en geven een vergelijkbaar effect bij consumptie. Omdat ze echter niet officieel tot paddestoelen behoren, mogen ze gewoon verkocht worden en vallen ze niet onder de opiumwet. Vanaf 2008 verbood de overheid in Nederland de verkoop van verse en gedroogde paddo's en dat maakte de magic truffels enorm populair. De stof die voor het psychedelische effect (trippen) zorgt is psilocybine, dat ook in paddo's voorkomt. De truffels zorgen voor een verandering van de waarnemingen zoals: kleuren feller zien, geluiden intenser beleven, hallucineren.

De werking van truffels

De truffels worden meestal rauw gegeten. De meeste mensen beschrijven de smaak van truffels als vies, zeker ook omdat je voor een goed effect langdurig op de truffels moet kauwen. Na een kwartiertje zal het eerste gevoel optreden en na een half uur tot een uur zal de truffel trip beginnen.

Als je wilt dat je truffel sneller werkt, dan kan je er thee van maken. Truffels kan je niet roken. De eerste effecten zijn: de geluiden vloeien in elkaar over, een euforisch gevoel, slappere spieren en ontspanning. Voorwerpen beginnen te golven, gezichten vervormen, kleuren zijn intenser. De werking gaat schoksgewijs en is dus het ene moment intenser dan het andere moment. Een truffeltrip duurt tenminste twee uur en kan aanhouden tot wel 6 uur. Er is wel sprake van gewenning, ervaren gebruikers nemen daarom altijd een rustpauze tussen hun sessies. Sommigen nemen zelfs twee maanden pauze tussen hun truffeltrips.

Verslaving bij truffel gebruik

Lichamelijke verslaving is onmogelijk bij truffels, wel kan er sprake zijn van geestelijke verslaving, hoewel dat tamelijk zeldzaam is, door de afnemende werking na veelvuldig gebruik in korte tijd.

Truffels en de wet

Truffels zijn in Nederland niet verboden en zijn daarom bij Wapwinkel te koop voor personen boven de 18 jaar. Psilocybine, de werkzame stof in truffels staat op Opium Lijst I en het is daarom verboden de psilocybine uit de truffels te halen. Het drogen van truffels valt ook onder het produceren van drugs en is daarom verboden. Het laten groeien van truffels, het in het bezit hebben en het gebruik van truffels is in Nederland toegestaan.

Truffel soorten

Er zijn drie verschillende soorten truffels: de psilocybe Mexicana (Jalisco/Mexicana A), psilocybe Tampanensis en de psilocybe Galindoi. 

Dosering truffels

Mensen reageren verschillend op gelijke doseringen. De werking kan per keer verschillen want:

  • Soorten truffels verschillen in het effect dat ze hebben.
  • Truffels van dezelfde soort kunnen zelfs in sterkte van elkaar verschillen.
  • Op een lege maag is de werking altijd sterker.
  • Sommige mensen reageren gevoeliger op truffels.
  • Het drinken van truffelthee geeft een sneller opkomend en heviger effect dan het eten van de truffel.

Als je een dosering van 5 gram magic truffels neemt, dan is het effect mild, maar duidelijk aanwezig. Met 10 gram wordt het een intense ervaring en met een dosering van 15 gram, kun je spreken van een zeer heftige trip. Houd dit in gedachten als je onze 2 sterkste magic truffels neemt: Psilocybe Hollandia en Psilocybe Utopia. Een volledige 15 gram wordt alleen aanbevolen aan de meest ervaren psychonauten!

Goed om mee te beginnen is een dosis van 5 gram. Zo kun je voorzichtig vertrouwd raken met de situatie en kom je erachter hoe je reageert op de psychoactieve ervaring. 

Truffel tip

Zorg er bij het nemen van truffels altijd voor dat er een sitter aanwezig is. Dat is iemand die nuchter blijft en je gerust kan stellen als het even niet zo lekker gaat in je hoofd.

Loading...