Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

1200 flessen lachgas wisselen van eigenaar

jul 27, 2023
Lach

Nootdorp – In Nootdorp heeft de politie op woensdag 26 juli een pand aan de Meesterstraat doorzocht en ruim 1200 lachgasflessen aangetroffen. De flessen zijn in beslag genomen en een 36-jarige man uit Nootdorp is op grond van de opiumwet als verdachte aangehouden.

Meesterstraat

Naar aanleiding van een melding betraden agenten het pand aan de Meesterstraat op woensdagmiddag 26 juli. Daar troffen ze direct een grote hoeveelheid lachgasflessen aan, waarvan sommige nog verzegeld waren. In totaal ging het om 1277 flessen met een straatwaarde van ongeveer 90.000 euro. Het pand is door de politie afgesloten en de 36-jarige verdachte zit momenteel vast en wordt ondervraagd.

Strengere controles

Vanaf 1 juli zijn politie en Openbaar Ministerie begonnen met het opsporen en vervolgen van de handel, het transport, de productie en het bezit van lachgas. Sinds 1 januari 2023 werd aangetroffen lachgas al in beslag genomen. Het gebruik van lachgas in het verkeer leidt steeds vaker tot gevaarlijke situaties. De politie heeft de afgelopen jaren meerdere gevallen gezien waarbij lachgas betrokken was bij verkeersongevallen met doden en gewonden als gevolg.