Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

130 kilo wiet in Tilburg aangetroffen

jan 23, 2019

In Tilburg heeft de politie een flinke hoeveelheid wiet aangetroffen. De gedroogde wiet was verpakt in blokken die in grote dozen zaten; kennelijk klaar voor transport, óf net aangekomen.

Tijdens een integrale controle van onder andere gemeente en politie is bij een bedrijfspand aan de Centaurusweg een flinke hoeveelheid wiet gevonden. Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden.

Gemeente, politie en belastingdienst

De controle vond plaats op dinsdagochtend 22 januari. Gemeente, belastingdienst en politie gingen het pand binnen. In de ruimte stonden een paar grote dozen. Het vermoeden ontstond bij de politie dat er mogelijk drugs in de dozen zaten. In overleg met de officier van justitie werd besloten om ze te bekijken.

Wiettoppen

De dozen bleken vol te zitten met bijna 130 kilogram aan gedroogde wiettoppen. Een man die op dat moment in de loods aanwezig was is vervolgens aangehouden. In de loods stond verder nog een bestelauto met daarin een verborgen ruimte. Deze is, samen met twee motoren, in beslag genomen. De loods is verder doorzocht, maar er is niets meer aangetroffen. De politie heeft de verdachte ingesloten en doet verder onderzoek naar de zaak.

Bron: politie.nl