Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

13,5 kilo heroïne uit het raam gegooid

mrt 30, 2018

Rotterdam – Woensdag 21 maart hield de politie samen met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een controle op de naleving van de Wet Arbeid Vreemdelingen, aan de Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder. Tijdens deze controle zag een agent, die een pand in de gaten hield, vanaf de eerste verdieping een aantal pakketjes uit het raam gegooid worden. Daar bleek uiteindelijk heroïne in te zitten. Een 27-jarige Rotterdam is gearresteerd.

 

In het pand zelf werd in eerste instantie niets bijzonders gevonden, maar op de eerste verdieping bleek nog een afgesloten ruimte te zitten. In die ruimte trof de politie verschillende apparatuur aan en materialen om drugs te verpakken en zakjes poeder. In totaal namen de controleurs ruim 13,5 kilo heroïne, bijna 26 gram cocaïne, 4 kilo versnijdingsmiddel, een tas met honderden euro’s aan bankbiljetten en alle materialen in beslag. Een 27-jarige Rotterdammer is aangehouden. Het betreffende pand is direct gesloten door de gemeente.

Bij een doorzoeking van de woning van de verdachte vonden de agenten veel dure merkkleding, sieraden en een gloednieuwe Audi. Omdat al die spullen mogelijk bekostigd zijn met crimineel geld, zijn ze in beslag genomen. De drugs en versnijdingsmiddelen zijn vernietigd.

De verdachte is vorige week vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, hij zit voorlopig nog vast.

De Spaanse Polder is een bedrijventerrein met uitstekende verbindingen naar diverse richtingen. In het verleden hebben er zich enige bedrijven gevestigd die het met allerlei regels minder nauw nemen, dan wel criminele activiteiten ontplooien. Meerdere bedrijven, zoals bijvoorbeeld garages, zijn al gesloten, zowel door justitiële autoriteiten als gemeentelijke. De nieuwe eigenaar van de Groothandelsmarkt trekt nauw op met de gemeente om criminele activiteiten uit het pand te weren. Maar dat is niet het enige: sinds enige jaren werken politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de Douane, de gemeente en het bedrijfsleven samen om de illegale en criminele activiteiten aan te pakken. Zo zijn diverse malafide bedrijven gesloten, crimineel vermogen in beslag genomen, boetes opgelegd en wordt het bedrijventerrein aantrekkelijk gemaakt maken voor nieuwe bedrijvigheid.

Bron: politie.nl