Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

179 kilo wit voor Nederland in Peru

dec 4, 2023
Peru

In de havenstad Callao in Peru is een grote drugsvangst gedaan, waarbij bijna 179 kilo cocaïne in beslag is genomen in een verlaten woning. Deze actie was het resultaat van een onderzoek naar de bekende crimineel Chino Popy, een alias voor César Eduardo Cruz Perea.

Europa

Hij zou, samen met zijn partner Jaime Cabana Sánchez, alias “Jimmy”, verantwoordelijk zijn voor meerdere drugstransporten naar Europese havens. Ondanks dat “Jimmy” momenteel gevangen zit in de Castro Castro-gevangenis in Lima, zou hij nog steeds actief zijn in de drugshandel.

Container

Volgens het Peruaanse Openbaar Ministerie was het plan om de cocaïne in een container in de haven van Callao te plaatsen en deze vervolgens naar Nederland te verschepen. Peru, samen met Colombia, is een van de grootste producenten van cocaïne ter wereld. De meeste cocaïne in Peru wordt geproduceerd in de VRAEM-regio, een ontoegankelijk berggebied in het zuidoosten van het land. Van hieruit worden drugs vaak per vliegtuig vervoerd naar Bolivia en Brazilië voor verdere verwerking en distributie naar andere landen, waaronder via de havens van Brazilië, Paraguay, Argentinië en Uruguay.