Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

290 planten in een tent

jan 4, 2018

Woensdagavond om 21.00 uur kreeg de politie een belletje van een verrader over een sterke wietlucht die geroken werd bij een woning op de Van Leeuwenhoekstraat in Den Helder.

Politie heeft aangebeld bij het adres en de bewoner deed open. Bij het opendoen van de deur kwam er zo een sterke wietlucht naar buiten dat de agenten toch even binnen wilde kijken. Op de eerste verdieping troffen zij een wiettent met 290 hennepplanten aan. Drie personen die in de woning aanwezig waren zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen van 34 en 45 jaar oud en een vrouw van 37 jaar oud. Alle drie de verdachten hebben geen vaste woon of verblijfplaats. Bij onderzoek bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom. De woning zal voor langere tijd gesloten worden. De wiet en de apparatuur is in beslag genomen.

Helaas ontbreekt bij de bron, politie.nl, een foto van de tent. Dat moet een flinke tent zijn geweest en die hadden we natuurlijk graag op de foto gezien. In elk geval is de politie en het hele apparaat weer flink in de weer geweest voor een product dat gewoon in de natuur voorkomt. Het is te hopen dat we over een aantal jaar met zijn allen hard kunnen lachen om dit soort berichten.