Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

4,5 ton cocaïne tussen de koeien

jan 30, 2023
Drugs veeschipscreenshot youtube video Guari Civil

Bij de Canarische Eilanden heeft de Spaanse politie vorige week 4,5 ton cocaïne in beslag genomen dat werd gevonden op een veeschip. Er werden 28 bemanningsleden van het schip gearresteerd.

105 miljoen euro

De waarde van de drugs wordt geschat op 105 miljoen euro. Agenten laadden tientallen dozen met cocaïne uit in de haven van Las Palmas op Gran Canaria. Sommige pakken lagen tussen het veevoer van de levende koeien die zich aan boord bevonden. Voordat de drugs werden ontdekt, stopte het schip in havens in zo’n twaalf landen.

Anti-drugseenheid

Het schip, de Orion V, vaart onder de Togolese vlag en werd vanaf Colombia in de gaten gehouden door de Spaanse autoriteiten. Ook de politie in Togo en de Amerikaanse anti-drugseenheid DEA waren betrokken bij de operatie. Volgens de politie zijn drugssmokkelaars schepen met vee gaan gebruiken, omdat de lading zo lastiger te controleren is. Internationale organisaties bedenken steeds weer nieuwe manieren om drugs vanuit Latijns Amerika naar Europa te krijgen, zegt de Spaanse politie die er natuurlijk prat op gaat dat ze deze smokkel hebben weten te ontmantelen.

Video