Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhouding inzake wietteelt Haskerdijken

sep 9, 2020

Haskerdijken, wie kent het niet. Nou wij en we denken jullie ook niet. Haskerdijken ligt in die provincie waar zwarte piet welkom is en waar je zonder goed woordenboek de mensen niet kunt verstaan, Friesland. En ze kweken er wiet.

Hollands hoop

Gistermorgen is er in Haskerdijken aan het Konvintpaad een 56-jarige man uit de gemeente Heerenveen aangehouden op verdenking van het telen van wiet.

Kwekerij en knipperij ontmanteld

In dit onderzoek is in Drachten aan de Hagewyk een niet-in-werking-zijnde wietkwekerij ontmanteld. Een 56-jarige vrouw uit Drachten werd aangehouden. De kwekerij is afgevoerd en wordt vernietigd. 
In Burgum werd in een woning aan de Langelaan een ruimte gevonden, die vermoedelijk werd gebruikt als wietdrogerij en -knipperij. De aanwezige spullen worden vernietigd. Een 45-jarige man uit Burgum is voor het verhoor meegenomen naar het bureau. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Afpakken

In Haskerdijken werden een auto, een motor, een boot en een geldbedrag aan contanten in beslag genomen, omdat het vermoeden is dat deze goederen met winsten uit de wietteelt zijn aangeschaft. Deze goederen werden in beslag genomen.

bron: politie.nl