Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhoudingen bij ondermijningsactie in Breda

jun 25, 2018
niet betredenFoto: politie.nl

Breda – Bij een actie van politie en gemeente zijn vrijdagavond twee mensen aangehouden. Er zijn drugs en een geldbedrag gevonden.

Op vrijdag 22 juni 2018, omstreeks 21:30 uur zijn eenheden van politieteam Weerijs, het OG-team(specialisten op gebied van invallen en gevaarlijke aanhoudingen) en het flex-team een horecabedrijf aan het Mgr. Nolensplein binnen gevallen in de wijk Heuvel in Breda. De inval was als ondermijningsactie gepland naar aanleiding van enkele tips dat in het pand drugs gebruikt en mogelijk gedeald zou worden. Die informatie klopte want er werden in het café twee verdachten aangehouden die in het bezit waren van drugs.

Eén van de verdachten had een geldbedrag van meer dan 2000 bij zich. Het geldbedrag is in verband met mogelijk witwassen in beslag genomen, natuurlijk zijn ook de drugs in beslag genomen. Na de aanhouding zijn zowel het café als de woning van een van de verdachte doorzocht. Tijdens de huiszoeking zijn diverse wapens, waaronder een mes, taser, pepperspray, honkbalknuppel en hamer in beslag genomen. Ook zijn enkele gebruikte drugswikkels gevonden en is een geringe hoeveelheid cocaïne, amfetamine en hennep aangetroffen. Beide verdachten, 35 jaar en 40 jaar uit Breda, zullen door de teamrecherche worden gehoord. Daarnaast zal door de gemeente Breda gekeken worden naar de maatregelen die getroffen zouden kunnen worden op beide panden.

Bron: politie.nl